A nyomorultak a legsikeresebb film karácsonykor

Karácsonyi rekordot döntött mozijegybevételből A nyomorultak című musical Észak-Amerikában: 18,2 millió amerikai dollár (4 milliárd forint) értékben vettek rá jegyet az Egyesült Államokban és Kanadában.

Még sohasem szerepelt ilyen jól film karácsonykor, ha az ünnep hétköznapra esett. A nyomorultakat – amely Victor Hugo regényén alapul – kedden kezdték vetíteni az észak-amerikai mozik. A kasszasikerlista második helye egy vadnyugati filmé. 15 millió dollárért volt kíváncsi a közönség Quentin Tarantino westernjére, melynek címe: Django elszabadul (Django Unchained). Főszereplői Jamie Foxx és Leonardo DiCaprio. A harmadik hely A hobbité, amely Tolkien regényén alapul. Ez a film 11,4 millió dollár bevételt ért el karácsony első napján.

Az év végi mozihajrá eddig jó eredményei alapján az amerikai filmstúdiók éves rekordbevételre számíthatnak. 10,8 milliárd dollárral zárhatják 2012-t, 6 százalékkal nagyobbal, mint a tavalyi esztendőt. Eddigi rekordévük 2009 volt 10,6 milliárd dollárral, azaz idén 200 millióval ezt is felülmúlhatja bevételük.

Forrás: MTI

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*