Magyar cégek indulnak a Szilícium-völgybe

Piaci pletykák szerint a finn Startup Sauna nevezetű programon két magyar cég is az elsők között végzett, ami azt jelenti, hogy 2013 januárjában egy hétre kimehetnek a Szilícium-völgybe. A két cég a CEE-startups.com szerint az mcule.com és a SooMeta, nekik adódott a lehetőség, hogy a világ legjobban működő startup ökoszisztémáját testközelből is megismerhessék.

Finnországban néhány évvel ezelőtt hozták létre a Startup Sauna nevezetű programot, amelyek célja, hogy főként Észak-Európában és Oroszországban segítsenek kezdő cégeknek az elindulásban, és azok felfejlesztésében. Nagyon sok résztvevő szokott lenni az ilyen programokon, mint kiderült az őszi “kurzusra” több magyar is jelentkezett, a legfrissebb pletykák szerint két hazai céget is kiválasztottak végső győztesként.

A program három részből áll, az első egy bemelegítő kör, ahonnan csak 15 csapat jut tovább a hathetes intenzív training-re, ahol hivatásos szakemberek segítenek a kezdő vállalkozóknak. A legjobbnak bizonyuló csapatok lehetőséget kapnak arra, hogy kijussanak egy hétre a Szilícium-völgybe, és találkozzanak potenciális befektetőkkel, felhasználókkal, versenytársakkal, valamint a médiával. A CEE-startups.com értesülései szerint a 6-10 legjobb cégbe két magyart is beválasztottak, mégpedig a mcule.com-ot és SooMetát.

Az utazásra 2013 januárjában kerül sor, ami hatalmas lehetőség, mivel testközelből figyelhetik meg a kezdő vállalkozók, hogy miként is működik a világ legjobb startup ökoszisztémája. Egy ilyen lehetőségről sokak csak álmodhatnak, nem kell mondani, hogy miként tudja megváltoztatni egy kezdő cég életét, ha egy kinti befektető megismeri, és netalántán még pénzt is invesztál az ötletbe. Ráadásul a hazai startup közösség is nagy sikerként élheti meg ezt az eseményt, hiszen a magyar cégekről külföldön egyre többet fognak hallani.

Forrás:portfolio.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*