FBI csapott le a magyar fiú karácsonyi csomagjára New Yorkban

Öblítő szer miatt került börtönbe egy magyar fiatal New Yorkban. A Magyarországról küldött csomag szállítólevelén ugyanis feltüntették a termék márkáját, ezt értették félre a hatóságok, akik azt hitték, valaki kokaint akar az országba csempészni. Ha nem vele történik, hogy ártatlanul zárják egy amerikai börtönbe, Berki Viktor (29) valószínűleg nevetve hitetlenkedne. A fiatalember egy elképesztő malőr miatt került rácsok mögé.

– Viktor new york-i lakásában bontogatta azt a csomagot, amit Magyarországról kapott. A szokásos holmik mellett feltűnt neki, hogy a dobozban van egy apró GPS jeladó  is. Sok ideje nem maradt töprengeni azon, hogy kerülhetett a berendezés oda, mert harminc FBI ügynök rontott be a házba. Betörték az ajtót és az ablakokat és a földre teperték a fiút, akinek gőze sem volt róla, mi történik. Kiderült, hogy a csomagjába még a reptéren egy nyomkövetőt helyeztek, majd egy postásnak álcázott rendőr kézbesítette azt Viktornak – mondta Rónai Péter, a férfi ügyvédje

A dobozban volt egy flakon Coccolino öblítőszer. Ez a szállítólevélen is fel volt tüntetve és az éber amerikai hatóságok azt hitték, a fiúhoz kokain szállítmány érkezik Magyarországról – igen, szépen feltüntetve a szállítólevélen. És ugyan a nyomozás kiderítette, hogy az akció téves volt, a vád marhaság, Viktoron ez jelenleg nem segít.
– Amíg ártatlanul bent tartották, Viktor papírjai lejártak és nem tudta megújítani őket. Bár december 3-án felmentették a drogcsempészet vádja alól, de a börtönt nem hagyhatta el, hisz már illegális bevándorlónak számított – folytatta a fiú ügyvédje.Viktor hazatérhetne, amikor kiengedik, de nem véletlenül ment el: ő volt az első magyar meleg férfi aki anyakönyvvezető előtt is kimondta a boldogító igent 2009-ben.

– Ezután állandó célpontjai lettünk az embereknek, nem fogadták el, hogy vállaltuk magunkat. Nem hittem, hogy az élet Amerikában is komoly nehézségeket tartogat – mondta elkeseredetten a bebörtönzött férfi élettársa, Gábor, aki karácsony másnapján tudta meglátogatni Viktort a börtönben.

Bár a magyar fiatalembert december 3-án felmentették a drogcsempészet vádja alól, mégsem nyugodhat meg. Papírjai ugyanis, amíg börtönben volt, lejártak, így most már illegális bevándorlóként tartják fogva.

– Védencem minden egyes börtönben töltött nap után kaphat 7500 dollárt, azaz másfél millió forintot. Ez a bent töltött napok alapján már elérte a 450 ezer dollárt, azaz a 90 millió forintot. Azért pereljük az államot, mert tévesen börtönözték be védencemet és helyrehozhatatlan károkat okoztak neki – tette hozzá Rónai Péter a bajba jutott magyarok ügyvédje Amerikában.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*