Előszilveszter a 100 Tagú Cigányzenekarral

Minden évben a ZENE-BOR ünnepén nagyszabású gálakoncertet ad a világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar. December 30-i kétrészes műsoruk repertoárján Strauss, Rossini, Hacsaturján, Brahms, Bizet, Liszt és Csajkovszkij közkedvelt dallamai, továbbá olyan népzenei művek szerepelnek, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a „100 Tagúra” jellemző hangzásvilággal gazdagítva.

A koncertet „Buffó” Rigó Sándor és a vezető prímások vezényletével az elmaradhatatlan Pacsirta, a Radetzky induló és Offenbach kán-kánja zárja. Az est különlegessége, hogy koncert előtt a közönség néptáncbemutatóval egybekötött borkóstolón ismerkedhet Magyarország borászainak, borpincéinek termékével. Azok a vendégek, akik a koncertélményen túl egy gasztronómiai utazáson is részt szeretnének venni, a műsor alatt ínycsiklandó vacsora kíséretében vagy sós falatok és bor mellett élvezhetik a 100 Tagú mind hangzásban, mind látványban lebilincselő, páratlan előadását.

A négyfogásos vacsora, melyet a Novotel Congress kiváló mesterszakácsa csakis erre az ünnepi alkalomra ajánl, méltán kíséri a hagyományosan forró hangulatú koncertet. A grillezett mangalica szűz kapros-paprikás vargányaragúval, rakott burgonyával és polentával remekül párosítható a kitűnő Hajósi Cabernet Sauvignon és Kékfrankos borokhoz. A koncert második része a mindig nagy sikert arató különleges desszertek jegyében telik, mely idén ír kávé nugáttorta fahéjas gesztenyehabbal.

Az est fináléja az elmaradhatatlan tűzijáték, mellyel a zenekar szilveszter előnapját köszönti és kíván mindenkinek sikeres, boldog újesztendőt. A 100 Tagú Cigányzenekar koncertjén a Zene-Bor-Gasztronómia harmóniája már 17 éve nyújt felejthetetlen élményt a december utolsó napjaiban kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó közönségnek.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*