Kanada szerint Magyarország biztonságos

Nyilvánosságra hozták azoknak az országoknak a listáját, amelyeket emberi jogi szempontból biztonságosnak ítélnek. Az Európai Unió tagországai közül 25, illetve az Egyesült Államok és Horvátország.

Kanadában Jason Kenney bevándorlási miniszter közzétette azoknak az országoknak a listáját, amelyet az észak-amerikai ország emberi jogi szempontból biztonságosnak ítél. Ez azt jelenti, hogy az ezekből az országokból érkező bevándorlók menedékkérelmét a kanadai hatóságok ezután gyorsítva bírálják el: az új törvény szerint ha a kérelmet érkezéskor, a határon adják be, akkor 45, ha már Kanadában élőként, akkor 30 napon belül dönteni kell. Egy-egy biztonságosnak ítélt ország kérelmezője a bírálatig az alapvető és a sürgősségi egészségügyi ellátásra sem jogosult, akit pedig elutasítanak, nem fellebbezhet, és korábban toloncolják ki, mint eddig.

Kanadában a C-31 néven futó új bevándorlási törvény holnap lép életbe. Kritikusai azt állítják, hogy csak arra jó, hogy még több tévedési lehetőséget vigyen a mostani rendszerbe, és így lehet bevándorló, akit úgy toloncolnak vissza hazájába, hogy ott üldöztetés és halálos fenyegetések várják.A biztonságosnak ítélt 25 EU-tagország között ott van Magyarország is, Románia és Bulgária viszont nem. Kenneynek egyik kedvenc céltáblája volt Magyarország, illetve azok a romák, akik ezrével vándorolnak ki Kanadába. A bevándorlási miniszter hónapok óta „hazug magyarországi menedékkérőkről” beszél, és ahogy pénteken is emlékeztetett, gyakorlatilag az összes magyarországi kérelmet megalapozatlannak találják a hatóságok. (Hogy amit Kenney és mások is mondanak, az rasszista, uszító dolog, arról Kanada legnagyobb napilapja, a Toronto Star cikket és magyarországi riportot is írt már.) A Magyarországról elvándorló romák 98 százaléka Kanadába megy: többen, mint Iránból, Kínából és Észak-Koreából együttvéve.

refugee-claim-to-canada-2007-2010A

Menekült kérelmek ország szerint

refugee-claim-to-canada-2007-2010

Biztonságosnak nyilvánított országok

Forrás:kanadavilaga.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*