Elektromos robogó bérlő San Francisco-ban

A biciklikölcsönző nagyon hasznos a környezetkímélő és hatékony városi közlekedéshez, San Francisco meredek dombjain azonban nem túl praktikus a bringázás.

Hasonló rendszer autókkal is létezik, ezekkel viszont nehéz parkolóhelyet találni egy nyüzsgő metropoliszban. A Scoot Networks nevű cég ezért elektromos robogókat ajánl a környezettudatos városlakóknak, így sem a tekerés, sem a parkolás nem gond, és még benzint sem fogyaszt. A szolgáltatás 60 járművel indul, melyekre csak rá kell csatlakoztatnunk az okostelefonunkat, a Scoot alkalmazás pedig aktiválja a robogót.

A céget Michael Keating várostervező alapította, az ötlet pedig Kínában jutott eszébe, ahol sokkal népszerűbbek a robogók, mint a nyugati világban. Az elektromos járművek a gyártó szerint mindössze annyit fogyasztanak, mint egy átlagos kenyérpirító. A szolgáltatás előfizetéses alapon működik, 5 dolláros (1,100 forint) havidíjért. A robogó bérlése ugyanígy 5 dollárba kerül óránként, a biztosítás pedig ingyenes, és még külön motorra szóló jogosítványt sem igényel.

 

Forás:alternativenergia.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*