Aláírásgyűjtés a fegyverhez jutás szigorításáért

Több mint 145 ezer ember írta alá az Egyesült Államokban helyi idő szerint hétfő délig azt a petíciót, amelyben lakossági kezdeményezésre, a pénteki connecticuti iskolai tragédia nyomán a lőfegyverek forgalmazásának szigorítását sürgetik Barack Obama amerikai elnöknél.

A Fehér Ház honlapján is aláírható beadványban azt követelik, hogy a kormányzat haladéktalanul “kezelje” a fegyverhez jutás témakörét, azaz “nyújtson be törvényjavaslatot a Kongresszusnak”. Az amerikai jogszabályok szerint az elnöknek már 25 ezer aláírás esetén reagálnia kell a petíciókra. A Connecticut államban fekvő Newtown Sandy Hook általános iskolájában múlt pénteken 20 gyermeket és hat felnőttet lőtt agyon a 20 éves Adam Lanza, aki aztán magával is végzett. Obama vasárnap ismét megígérte: azon fog munkálkodni, hogy a jövőben ilyen tragédiák ne fordulhassanak elő. Terveit azonban mindeddig nem részletezte.


Az említetten kívül két másik petíciót is intéztek az elnökhöz a témában. Az egyik – amelyet eddig 29 ezer ember írt alá – szigorú törvényeket követel a fegyverekről. A másik – 14 ezer aláírással – a lőfegyverek szigorúbb ellenőrzésére szólít fel.

A petíció szövege:

We ask President Obama to support law abiding gun owners in this time of tragedy.

We ask President Obama to stand with law abiding gun owners in this time of tragedy. Guns laws could not have prevented Adam Lanza from killing 27 innocents. The real question is what made this disturbed young man into a murderer of children. Where is the outrage at the violent video games he played? A piece of plastic and steel doesn’t have a will Mr. President. Evil is not law abiding, and Adam Lanza stole those guns after failing to buy one legally. it is America’s law abiding gun owners who would have died with Victoria Soto and Dawn Hochsprung defending the children with only our bodies on December 14th, because it was already illegal to bring a gun into that school. Please don’t pander to the politics Mr. President. A feeding frenzy of new gun legislation is not the answer.

A  petícióhoz itt lehet csatlakozni

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*