Szörnyű tragédiák sorozata Amerikában

A Connecticut-i vérengzés napján Las Vegas-ban is  lövöldözés történt, az Excalibur Hotel-kaszinó recepcióján, de  szerencsére nem tömeges mészárlásról van szó.  A szálloda recepcióján dolgozó nőt meglőtt a férje, vagy barátja, és a férfi utána öngyilkos lett. Kaptuk a hírt egy Las Vegas-i magyar olvasónktól.

-Nagyon megijedtem, mert a feleségem a szomszédban lévő hotelben dolgozik. Azonnal autóba ültem és elindultam érte, mondja Szalay Péter, aki hosszú évek óta él családjával a nevadai Las Vegasban. Bár szerencsére nem tömeges mészárlásról van szó, mégis tragédia, hiszen két halott is több a kelleténél.

A lövöldözés körülbelül este fél kilenckor történt, a több emeletes Hotel-kaszinó földszinti recepciós pultjánál szolgálatban lévő recepcióst nőt pontos információt még nem tudunk, hogy a férje vagy barátja, egy pisztollyal meglőtte, majd saját magával is végzett. A férfi a helyszínen életét vesztette, míg a recepciós hölgyet a mentők azonnal a városi kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A hotelben lévő vendégek nagyon megijedtek, azok után, hogy aznap reggel történt a szörnyű tragédia Connecticut-ban.

Szörnyű tragédiák sorozata Amerikában, aznap Oklahomában őrizetbe vettek egy tizenévest, aki vérengzésre készült saját iskolájában. Ha a rendőrök nem kapcsolják le, a 26 áldozatot követelő newtoni vérfürdőt egy másik mészárlás követte volna.

Alig néhány órával a 26 halálos áldozatot követelő newtowni iskolai vérfürdő előtt Oklahomában őrizetbe vettek egy tizenévest, aki vérengzésre készült saját iskolájában, és cinkostársakat keresett tettéhez. A Tulsa városától mintegy 65 kilométerre északra található Bartlesville településen péntek hajnalban vették őrizetbe otthonában a 18 éves Sammie Eaglebear Chavezt.

A helyi sajtó idézett a rendőrségi jegyzőkönyvből, amely szerint Chavez arra készült, hogy lelakatolja az egyik osztály ajtaját, és odabenn tüzet nyit a diákokra. A bűncselekményhez tettestársakat verbuvált, és azzal fenyegette meg őket, hogy ha nem teszik meg, amire kéri őket, ellenük fordítja a fegyverét. A rendőrségi irat szerint a diák azt mondta nekik, hogy pokolgépet helyez el az osztályterem ajtajánál, és felrobbantja, amikor megérkeznek a rendőrök.

A diák el is árulta az egyik tanárának, hogy fegyvert vásárolt, diáktársai pedig felfigyeltek arra, hogy számítógépén fegyverekről és pokolgépekről szerzett be információkat, illetve olvasott a 1999-es coloradói iskolai mészárlásról, amely során 12 diákot és egy tanárt ölt meg két iskolás. A rendőrséget az iskola egyik tanára értesítette. Sammie Eaglebear Chavez jelenleg előzetes letartóztatásban van, egymillió dolláros óvadék ellenében helyezhető szabadlábra, és január 11-én áll a bíróság elé.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*