Miért kell 4 milliárdot kidobni amerikai alapítványra?

A határon túli magyarokkal való kapcsolattartás a magyar állam külképviseleteinek alapfeladata, erre nem kell külön létrehozni a Friends of Hungary Alapítványt – ezt Kerék-Bárczy Szabolcs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A volt Los Angeles-i főkonzul szerint a magyar adófizetők pénzével felelősen kell bánni, ám a Friends of Hungary-ra fordított 4 milliárd forint pénzkidobás. Külsős cégeket kivételes esetekben kell alkalmazni a külképviseletek mellett – magyarázta. Kerék-Bárczy Szabolcs azt mondja: a NATO csatlakozáskor például felbérelt az állam jogi irodákat, de ezek 100 ezer dolláros nagyságrendű tételek voltak, nem 15 milliós, mint az alapítvány elindítása. A volt főkonzul úgy véli, a külképviseletek 10 ezer dolláros kerettel éves szinten 52-54 rendezvényt tudnak tartani, éppen ezért szerinte felmerül a kérdés, hogy valójában miért kell 4 milliárdot fordítani a Friends of Hungary-ra.

Jelenleg nincsen olyan kiemelt nemzeti érdek, amely külön erőforrást igényelne – jelentette ki. Kerék-Bárczy Szabolcs egyébként azt mondja, tudomása szerint Fellegi Tamást nevezik majd ki az alapítvány élére. A volt Los Angeles-i főkonzul úgy véli, a kormány így akar szavazatokat vásárolni a 2014-es választásokra. Ha csak néhány ezer szavazót édesget magához az alapítvánnyal a kormány, már az is megéri neki – fogalmazott.

Forrás: atv.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*