Indul a Magyar-Olasz Kulturális Évad

A Lélek-utazás Franz Schuberttel című adventi koncerttel nyitják meg a Római Magyar Akadémián pénteken a 2013-as magyar-olasz kulturális évadot.

A hangversenyen fellép Sass Sylvia magyar szoprán, Thierry Pillon francia tenor és Rjoko Tadzsika Drei japán zongoraművész. A műsoron Franz Schubert, Liszt Ferenc, Johann Sebastian Bach, Leonard Bernstein, Adolphe Adam és Bernhard Hahn művei szerepelnek.

A koncertet a magyar nagykövetség és a Római Magyar Akadémia közösen szervezte, az előadóművészek sokszínűsége pedig a jövő évi kulturális évad Találkozások – Incontri nevű mottóját emeli ki. A hangversenyre elmegy Maria Assunta Accili Olaszország budapesti nagykövete és ott lesz Balla János római magyar nagykövet is – mondta el az MTI-nek Bujtás Zsuzsa, az akadémia munkatársa. Az Olaszországban pénteken, Magyarországon pedig 2013. január 1-jén kezdődő események a képzőművészettől a zenén, filmművészeten, irodalmon, nyelvészeten át a divatig és a borászatig a kultúra és tudomány szinte minden területét átölelik.

A rendezvények megvalósításában számos magyar és olasz nemzetközi rangú intézmény vesz részt. A magyar és az olasz külügyminisztérium közös kulturális kezdeményezésének az a célja, hogy tovább szélesedjenek a két ország diplomáciai és kulturális kapcsolatai – olvasható a római magyar nagykövetség MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

Forrás: MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*