Mák Fesztivál Gödöllőn

Igazi különlegességeket ígér december 9-én a Gödöllő megújult főterén első alkalommal megrendezésre kerülő Mák Fesztivál. A bejglik mellett többek között mákos pite, mákos muffinok, máktorta, habos-mákos lepény várja majd az érdeklődőket, és a felnőttek koccinthatnak a Magna Cum Laude minőségi magyar mákpálinkával. 

A karácsonyi menü elengedhetetlen részei a különböző mákos sütemények. Az egész napos program során nem csak megkóstolni lehet a különböző finomságokat, hanem a vállalkozó kedvűek össze is mérhetik mákos süti készítő tudásukat.  Valamennyi versenyző oklevéllel és ajándékokkal térhet haza, a fődíj az Erzsébet Királyné étteremben két fő részére szóló svédasztalos ebédmeghívása lesz. A zsűri tagjai: Pécsi Ildikó Kossuth díjas érdemes művész, Dr. Gémesi György polgármester, és Köntös Sándor Monarchia Rétesház  ügyvezető igazgatója.

A bejglik mellett többek között mákos pite, mákos muffinok, máktorta, habos-mákos lepény várja majd az érdeklődőket, de – természetesen versenyen kívül – megkóstolhatják Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész, Gödöllő díszpolgára tejes-mézes-mákos fánkját is. És hogy a gasztronómiai élmény teljes legyen, a felnőttek koccinthatnak a Magna Cum Laude minőségi magyar mákpálinkával.  A szervezők nem feledkeztek meg a gyerekekről sem, a kicsiket a finomságok mellett gyermekfoglalkoztató várja. A kellemes kikapcsolódáshoz verses zenés összeállítás is kapcsolódik, s természetesen olyan művek hangzanak majd el, amiket a mák ihletett.

OrientPress Hírügynökség

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*