Azonnali hatállyal 727 millió forintot kap a Bethlen Gábor Alap

Azonnali hatállyal kilencvenmillió forintos kormányzati támogatást kap a költségvetési tartalékból a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány – a kabinet erről szóló határozata a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Több más szervezet támogatásáról is rendelkezett a kormány. Plusz 727 millió forintot biztosítanak a Bethlen Gábor Alapnak (amely  tavaly több mint 12 milliárd forinttal gazdálkodott) a határon túli magyarok oktatási-nevelési támogatásának finanszírozására.

Emellett százmillió forintot csoportosítanak át – szintén a rendkívüli kormányzati intézkedésekre biztosított keretből – a Magyar Vívó Szövetség, tízmilliót pedig a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete működésének támogatására.

A kormány arról is döntött, hogy a Prémium Euró Magyar Államkötvénynek az államkincstárnál történő teljes körű forgalmazásához kapcsolódó informatikai fejlesztésekre, új valutapénztárak beállítására, a meglévő pénztárak biztonsági felújítására, valamint képzésre 189 millió forintot ad.

Forrás:MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*