Az ausztrál miniszterelnök a maja világvégére figyelmeztetett

Az állítólagosan december 21-én, a maja naptár miatt bekövetkező világvége miatti őrület fokozódik, legújabban az ausztrál miniszterelnöknő beszélt róla egyenes adásban: “A maja naptár valóságos” – mondta, majd zombikról és démoni lényekről beszélt.


Julia Gillard természetesen mindezt nem gondolta komolyan, egy reggeli rádióműsornak mondta el videóüzenetben az alábbiakat, felkérésre: “Bebizonyosodott, hogy a maja naptár valóságos. Még nem teljesen világos, hogy húsevő zombik, démoni lények a pokolból vagy a kóreai pop totális győzelme pusztítanak el bennünket, de azt tudniuk kell, hogy a végsőkig harcolni fogok önökért.”Mindezt faarccal tette, a felvételt a “világvége ünnepe” keretében tervezik sugározni. A dailymail.co.uk portál szerint azonban a miniszterelnök vicce hasonló pánikot is okozhatott volna, mint a legendás Orson Welles Világok harca című rádiójátéka, amely amerikaiak millióit rémítette halálra azzal, hogy valós tudósításként adta elő a marslakók fiktív támadását.

http://youtu.be/ebtj3gDaE64Gillard tette ellentmondásos reakciókat szült. Egyesek az adófizetők pénzének pazarlásaként és buta ijesztgetésként fogták fel, másoknak tetszett a poén, és továbbszőtték kommentárjaikban a fantáziálást a világvégéről.
A miniszterelnök szóvivője is humoránál maradt amikor az esetről kérdezték. Nagyon meglepettnek mutatta magát, és azt válaszolta, hogy a világvége akár holnap is bekövetkezhet. Ezzel valószínűleg Karol Kruszeinicki tudományos író könyvére utalt, aki szerint a világvége két héttel a maja naptár által “előrejelzett” időpont előtt is bekövetkezhet, amire állítása szerint egy algoritmusból jött rá.

Forrás:bumm, topky.sk

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*