Az amerikaiak támogatják a marihuána legalizálását

Az amerikaiak többsége támogatja a marihuána legalizálását – derült ki a Quinnipac Egyetem közvélemény-kutatásának szerdán nyilvánosságra hozott adataiból. A felmérés során megkérdezettek 51 százaléka támogatta, 44 százaléka pedig ellenezte, hogy a kannabiszt tegyék szabadon hozzáférhetővé. 

A marihuánafogyasztás támogatottsága a férfiak és a fiatalok körében a legerősebb. Amíg a “gyengébb nem” csak 52:44 százalék arányban helyeselné a marihuána engedélyezését, addig a férfiak 59:36 százalék arányban pártolják ezt az elképzelést. A 29 évnél fiatalabb amerikaiak között kétharmados tábora van a kannabisz fogyasztás legálissá tételének, ám a 65 évnél idősebbek között a többség ezt nem engedné meg.

Noha az Egyesült Államokban a szövetségi törvények értelmében a marihuána használata továbbra is tilos, Colorado és Washington államban az amerikai elnökválasztással egy időben megtartott népszavazáson legalizálták ennek a kábítószernek a “szórakozás” céljából történő fogyasztását. A marihuána “egészségügyi” célú alkalmazása országszerte 20 államban engedélyezett. Az 1949 fős mintával készített felmérés statisztikai hibahatára 2,2 százalék.

 

Forrás:MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*