Clevelandi cserkésznapok

Cleveland város négy cserkészcsapata szeptember 2-án idén is megtartotta a hagyományos Cserkésznapját.  Az ötvenhetedik cserkésznapot ünnepeltük, ami ismét a város déli oldalán lévő German Central Parkban került megrendezésre.

Reggel kicsit félve figyeltük az eget a sötétnek mutatkozó felhők miatt, de a végére szép napsütés fogadta a kapun beérkező több mint kétezer vendéget. Az egész napi jó hangulatot csak fejlesztette a jó idő. Zászlófelvonásra nem csak a négy clevelandi csapat, hanem más tájakról érkező vendégcserkészek is felsorakoztak.

Szentmise és Istentisztelet után megnyíltak a konyhák és beindult a program. A Magyar Faluban a vendégek magyar jellegű ajándéktárgyakat nézegethettek és vásárolhattak. A Cserkésznap legkisebb vendégei és kiscserkészei pedig változatos játékokkal töltötték el a délutánt, amiket a csapatok nagy cserkész őrsei rendeztek és futtattak  Volt még állat- és tűzoltó bemutató is részükre.

A Harmonia zenekar szórakoztatta a kinti teraszon egész délután a vendégeket, a pavilon alatt pedig Hegedeös Kálmán régen ismert nótákat játszott. A Pesti Kávéházban a finom sütemények és kávé fogyasztását még kellemesebbé tették a Czirják Béla által játszott magyar slágerek. A már szokásos finom ételekből válogathatott a vendégsereg volt pl. palacsinta, kürtöskalács, lacipecsenye, töltött káposzta és lángos, hogy csak néhányat említsünk. A már előbb említett Pesti Kávéházban pedig a krémesek és a torták sorakoztak.

Focimérkőzések után az esti program következett. A Regös Csoport és a csapatok tagjai szebbnél szebb műsorszámokkal léptek fel a szabadtéri színpadon. Idei Cserkésznapunk ismét sikeresen végződött. Szeretettel várjuk a kedves vendégeket jövőre is.

Tábor Bea, Cleveland, OH

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*