Rod Stewart gyújtotta meg a fényeket a magyar adomány karácsonyfán New Yorkban

New Yorkban – ellentétben a világ összes többi városával – nincs kifejezett turistaszezon, ide az év minden napján özönlenek turisták. Egy időszak azonban mégis kiemelkedik a többi közül: a hálaadástól szilveszterig tartó öt hét alatt több mint 4,5 millió látogató érkezik a Nagy Almába.

New York a nagyvárosi karácsony kvintesszenciája. A város, ami amúgy sem alszik, ilyenkor még fényesebb,
még vidámabb és még pezsgőbb, mint az év többi részében. Ebben nagy szerepe van a karácsonyt és
annak szimbólumait középpontba állító, mesterségesen létrehozott szórakoztató attrakcióknak is Ilyen
például az ünnepi szezont hivatalosan megnyitó Macy’s Hálaadásnapi Parádé. Az 1931-es hagyományt folytatva, idén sem maradt el a karácsonyfa állítás a Rockefeller Center előtt. A központ minden évben az amerikai érdeklődés középpontja, amikor meggyújtják a nagy karácsonyfa égőit. Idén Rod Stewart gyújtotta meg a karácsonyi fényeket.

 New York a szuperlatívuszok városa. Azon túl, hogy a világ pénzügyi központja, Manhattan urbánus szigete bővelkedik a világszinten ismert és elismert éttermekkel, építészeti mesterművekkel és nagy tiszteletben álló művészeti intézményekkel, ezáltal a föld kulturális központjának is számít. Nincs még egy hely a világon, ahol érdekesebb lenne a karácsonyi bevásárlás, mint a fogyasztás fellegvárában, az ünnepi díszben pompázó amerikai metropoliszban.

A Rockefeller Center előtt meggyúltak a fények a hagyományosan norvég lucfenyőn, harmincezer környezetbarát led égő világít majd a hatalmas karácsonyfán, mely megkoronázása képen egy Swarovski kristály csillagot kap. Az eseményt tízezrek követik figyelemmel a helyszínen és több száz millió ember követi figyelemmel a világ minden részéről a híradásokban. Az idei karácsonyfa különlegessége, hogy egy amerikai magyar adományozta az ünnepi fát a városnak.

New York City, és azon belül is Manhattan kerülete, kétségtelenül egy bevásárló-paradicsom. A Földkerekség minden tájáról minden megtalálható itt. Ennek következtében a belváros nyugodtan azonosítható a shopping fogalmával. Az itteni divat tényleg egyedülálló, körbejárja a világot. Akár a legújabb divatkollekciókat nézzük, akár a világhíres márkákat, esetleg a csak bennfentesek által ismert, eldugott kis butikokat vagy a világ legnagyobb áruházait – New York minden téren hihetetlen változatosságban kínál mindenkinek valami ínyére valót és többnyire feledhetetlent.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*