Brutális nyeremény Amerikában

Túllépte az 500 millió dollárt (110 milliárd forint) az egyesült államokbeli Powerball lottójáték főnyereménye.

Az USA 42 szövetségi államában és Washingtonban megvásárolható szelvényekből kedden Illinois-ban fél óra alatt több mint 200 ezret adtak el, így emelkedett a jackpot a félmilliárdos határ fölé − ami minden idők legnagyobb nyereménye lehet a két évtizede létező Powerballban. Ez még messze van az abszolút világrekordtól: idén márciusban az ugyancsak az USA-ban játszható Mega Millions lottóban 656 millió dolláros főnyereményt húztak ki, akkor hárman is eltalálták a győztes kombinációt.

A Powerballban két hónapja nem volt nyertes, a szelvényvásárlások 175 millió dollárral ugrottak meg azt követően, hogy a múlt szombaton se vitte el senki a kasszát. Ha mára virradóra nyer valaki, akkor vagy 327,4 milliót vághat zsebre egyből − ha egy összegben kéri −, vagy három évtized alatt kapja meg az 500 milliót évenkénti elosztásban. A nyerési esély egy a 175 millióhoz (a magyar ötös lottóban egy a 44 millióhoz − a szerk.), ennek ellenére egyre többen szeretnének külföldről is beszállni a játékba. A Powerball szervezőit telefonon és e-mailben kérdezik, hogy a távolból is lehet-e szelvényt vásárolni − mondta el a játék szóvivője a Reutersnak −, erre azonban nincs mód.

Eddig közel háromszázan ütötték meg a főnyereményt a Powerball-lottóban, a legnagyobb összeg 365 millió dollár volt, ezt egy nebraskai vágóhídi munkás vitte el 2006-ban.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*