Sixt-franchise az USA-ban

A Sixt, Németország legnagyobb autókölcsönző cége, megkezdte a szükséges lépéseket egy amerikai franchise hálózat kiépítésére. A cég nem csak a saját tulajdonú Sixt állomásokkal terjeszkedik, hanem franchise partnerek segítségével államonként növeli az amerikai autókölcsönzői piacon való jelenlétét.

Több mint 100 potenciális partner jelezte az érdeklődését a Sixt felé, akik az ország szinte minden államából jelentkeztek, földrajzilag a gazdaságilag fontos területeken és a legjobb turista úticélok helyszínén vannak jelen. Lehetséges, hogy az első független kölcsönzők, akik rendelkeznek saját gépjárműflottával és olyan szolgáltatásokkal, amelyek elérik a szükséges szintet, már az év vége előtt a Sixt franchise partnerei lehetnek.

A Sixt részvénytársaság elnöke – Erich Sixt – szerint: “A tengerentúli terjeszkedésünknek most már sok éve a helyi franchise partnerekkel való együttműködés a sarokköve, s ez irányú terveinkben az Egyesült Államok kulcsfontosságú. Hála a sikeres amerikai előrehaladásunknak és a potenciális partnerek óriási érdeklődésének, képesek vagyunk követni ezt a stratégiai célkitűzésünket mindössze egy évvel a piacon való megjelenésünk után. A Sixt gyorsan nevet szerzett magának az Amerikai Egyesült Államokban.” Craig A. Olson, a Sixt amerikai franchise alelnöke így nyilatkozott: “A független autókölcsönző cégeknek és a növekedésre összpontosító helyi vállalkozóknak most itt az egyedülálló lehetőség, hogy már a terjeszkedés elején csatlakozzanak a sikeres Sixt Franchise rendszerhez. Az együttműködés által a partnereink  – vállaltunk előrehaladásával párhuzamosan – képesek lesznek a gyors gazdasági növekedésre.”

A Sixt 2011 tavaszán debütált az Egyesült Államokban, amikor megnyitotta az első kölcsönző irodát Floridában. A vállalat jelenleg 5 irodánál tart, ezek Miamiban (két iroda), Fort Lauderdale-ben, West Palm Beach-en és Orlando városában találhatók. 2012 folyamán a Sixt más államokban is megalapozta a tevékenységét, amelyek kulcsfontosságú közlekedési központok: Atlantában (Georgia államban) és Phoenixben (Arizona államban).
Az ügyfelek előre foglalhatnak autót a Sixt amerikai állomásaira az amerikai hírújság oldalán is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*