Milliárdos alapítványt hoz létre a magyar kormány az USA-ban

A magyar kormány 15 millió dollárral azaz közel 3,3 milliárd forinttal hozná létre az USA-ban a „Friends of Hungary alapítványt. Jövőre újabb adományok mennének a “barátoknak”, írja a napi.hu

A kormány elfogadja és támogatja a “diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek erősítése céljából az USA-ban “Friends of Hungary ” elnevezéssel működő alapítvány – olvasható a kormány határozata a mai Magyar Közlönyben. Ez kvázi kormány alapítványként működne, hisz annak létrehozása a közigazgatási és a külügyminiszter feladata, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszternek pedig elő kell teremtenie 15 millió dollárt vagyis közel 3,3 milliárd forintot, ami az alapító vagyon lesz.

A pénzt az amerikai alapítványnak november 30-ig meg is kell kapnia. A határozat utal arra is, hogy ez csak az első adomány lehet, amit több is követ. A 2013-as adományokról pedig Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter feladata lesz, vagyis nagy valószínűséggel az alapítvány támogatását beépítik a költségvetésbe.

Az alapítván irányító testületének – a “Governing Board” – tagjait a miniszterelnökséget vezető Lázár János feladata felkérni – olvasható az Orbán Viktor miniszterelnök által szignált kormányhatározatban.

 

Forrás: napi.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*