Magyar csalókat fogtak az Egyesült Államokban

Félmillió dolláros internetes csalással vádolnak egy magyar nőt és társát az Egyesült Államokban. A banda nem létező autókat árult az interneten, az átutalt vételárat álnéven nyitott bankszámlákon gyűjtötték – értesült a HavariaPress.

A 34 éves nőt és magyar állampolgárságú, de nem magyar bűntársát azzal vádolja a szövetségi kerületi ügyészség, hogy 36 áldozattól, összesen 550 ezer dollárt csaltak ki internetes piactereken. A csalók járműveket kínáltak eladásra, de a vételár megérkezése után eltűntek a vásárlók elől, akik kifizetett gépkocsijukat sosem kapták meg. A magyar nő és társa Észak-Karolinában és Dél-Karolinában nyitott álnéven, hamis iratokkal 17 bankszámlát, az átutalások azokra érkeztek.

A csaló férfit júniusban fogták el, amikor hamis iratokkal próbált újabb bankszámlát nyitni a Tennessee állambeli Madisonban. A nő elmenekült, a hatóságok a napokban, ugyancsak egy bankszámla megnyitásakor fogták el Georgia államban. A férfit augusztusban bíróság elé állították, az esküdtszék előtt bűnösnek vallotta magát. A nő is beismerő vallomást tett, tárgyalására Tennessee államban, februárban kerül sor, melyen öt év börtönbüntetésre, és 250 ezer dolláros pénzbírságra számíthat.

 

Forrás:HavariaPress

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*