Kerékpárral tekert Baliról az USA-ba egy magyar

Kerékpárral tekert Baliról az USA-ba egy magyar kerékpáros, 135 nap alatt 9900 kilométert tett meg. Az Indonéziában vett olcsó, hosszabb túrákra nem ajánlott kerékpárral 2012 áprilisában – minden előzetes edzés nélkül – indult el Mátyás Zoltán, hogy Thaiföldön, Nepálon, Indián, Cipruson, az európai kontinensen keresztültekerve, az USA-ban New Yorktól Atlantáig biciklizzen.

Április 11-én indult Baliról, és Indonéziában egészen Dzsakartáig tekert. Onnan átrepült Szingapúrba, majd Malajzia, Thaiföld, Nepál, illetve India érintésével jött Európába. Ciprusról komppal kelt át Törökország déli részére, majd Isztambul, Bulgária, Románia és Szerbia érintésével Röszkénél jött át a magyar határon, és Szegedet útba ejtve érkezett Budapestre. Mindig ott aludt, ahol épp találtam valamit. New Yorkban például annyira jól érezte magát, hogy két és fél napot maradt, ami miatt tekerés helyett buszoznia kellett Philadelphiáig, különben nem érte volna el az atlantai gépet.

A világkerülő kerékpárt 2012. november 24-én, szombaton adta át Mátyás Zoltán a Közlekedési Múzeumnak amit Indonéziában vásárolt. A kerékpár az üzletben kapható legolcsóbb volt, így sokan nem hittek benne, hogy sikeresen teljesíti majd a távot. Zoltán az utazásra önerőből közel kétmillió forintot költött. November 24-én délelőtt 11 órától a kerékpáros képes élménybeszámolót tartott a nem mindennapi utazásról.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*