Ausztráliában megtalálták Robinson Crusoet

Az egykori üzletember, David Glasheen hátat fordított a világnak, és közel húsz éve él magányosan egy szigeten.A brit Telegraph szerint David Glasheen a ’90-es évektől kezdve él az Ausztrália északkeleti részéhez közeli szigeten (Restoration Island), amely a volt üzletember mellett egy Nemzeti Parkkal is büszkélkedhet.

Az ausztrál David Glasheen évekkel ezelőtt elvált, és a gazdasági világválság miatt dollármilliókat veszített. Utolsó megmaradt pénzét így arra fordította, hogy megvásárolja egy sziget használati jogát, és kutyájával, Quasival odaköltözött. A férfi évtizedek óta él teljesen egyedül, és saját magának termeli meg a szükséges dolgokat: zöldséget és gyümölcsöt termeszt, halat fog, sőt, még sört is főz! Napelemeinek köszönhetően pedig még energiával is ellátja kis viskóját.

Noha Glasheen néha nagyon magányos, és már az online társkereséssel is próbálkozott – eddig sikertelenül – , egyáltalán nem tervezi, hogy valaha is elhagyja a szigetet, és visszatérjen a modern világba. Az elmúlt másfél évtized békéje azonban úgy tűnik, nem tart már sokáig. Egy ausztrál napilap beszámolt arról, hogy a szigeti remetének szembe kell néznie a kilakoltatással, mivel nem teljesítette a haszonbérlet feltételeit. A férfi azzal a kikötéssel vehette birtokba a szigetet, hogy cégével turistáknak építenek szállásokat, valamint különböző horgászási lehetőségeket fejlesztenek ki az odalátogatóknak – mindezt legkevesebb 200,000 dollár értékben.

Weboldalán Glasheen azt állítja, hogy minden tőle telhetőt megtett a helyszín fejlesztése érdekében, befektetőket is keresett a projekt finanszírozására. Az ausztrál napilap viszont arról ír, hogy a legfelsőbb bíróság szerint a férfi és cége távol álltak attól, hogy minden követ megmozgassanak. Most birtokháborítás jogcímén felszólították Glasheent, hogy költözzön ki a szigetről.

Milyen indokok vezérelték a férfit, hogy a remete létet felvállalva elzárkózzon a világtól? A most hatvanas éveiben járó úriembernek akkori barátnője javasolta, hogy szökjenek el egy szigetre, kisfiukkal hármasban. A szigeti életmód azonban a nő számára túl nehéznek bizonyult, ezért fél év után elhagyta partnerét és a szigetet. „Volt egy kisbabánk, de nem volt meleg vizünk és mosógépünk” – magyarázta Glasheen. „Nem egyszerű az élet itt egy nő számára.”

A remetévé vált férfi számára pedig nem sok lehetőség kínálkozott társaság szempontjából: „Nagyon magányos tud lenni az élet errefelé” – mondta el. „Az egyetlen reményem, hogy egyszer majd felbukkan egy hableány a tengerparton.” Ha a kitoloncolás eredményes lesz, akkor Glasheen mostantól nemcsak a lakatlan sziget fantasztikus lényeinek felbukkanásában kell, hogy reménykedjen, ha társaságra vágyik.
Forrás: Huffington Post

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*