Szembe ment az egyház tanításaival a Facebookon

Egy 17 éves amerikai fiú szembe ment az egyház tanításaival és nyíltan kiállt a Facebookon a melegházasság legalizálása mellett. Az egyházi büntetés precedens jellegű és az eddig megszokottaktól is durvábbra sikerült. Lennon Cihak egy teljesen átlagos 17 éves fiú, aki a Facebook felületén adott hangot véleményének.

Bejegyzésében egy kép mellett áll, mely amely az állam alkotmánymódosítása ellen, a házasság intézményének kiterjesztése mellett teszi le a voksot. Bejegyzésében pedig kifejtette, hogy a melegházasság legalizálására szükség van.

Lennon egy Minnesota állambeli kisvárosban, Barnesville-ben egy katolikus közösség tagja. A közösség vezetőjének, Gary LaMoine atyának úgy tűnik olyan sok ideje van, hogy nap, mint nap képes híveinek Facebook oldalait böngészni. Pár héttel ezelőtt különösen felkeltette az érdeklődését a tinédzser fiú bejegyzése, majd ezt követően megtagadta tőle az elsőáldozás lehetőségét.

Sajnos a pap olyan nem csak a fiút, hanem annak egész rokonságát hurcolta meg a vallásos közösség előtt, ugyanis kitiltotta őket a templomból. A faluban köztiszteletnek örvendő Cihak családról barátai minden médiumnak csak “mintacsaládként” emlegették őket A családfő egy nyilatkozatában elárulta, hogy a döntést túl drasztikusnak tartják és a történtek nagyon megviselték őket.

 

Forrás:tech.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*