Beindult az ingatlanpiac Amerikában

Az elemzői várakozásoknál nagyobb mértékű emelkedés mutatkozott a használt lakások októberi értékesítésében a szeptemberi visszaesés után az Egyesült Államokban.
Az értékesített használt lakások száma 2,1 százalékkal, éves szintre vetítve 4,79 millióra emelkedett a felülvizsgált szeptemberi 4,69 millióról az Egyesült Államokban működő ingatlanügynökségek szövetségének (NAR) hétfői közlése szerint. Elemzők 4,76 millió egységgel számoltak. Az októberi értékesítési adat 10,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 4,32 millió egységért. A hónap során eladott használt lakások átlagos értékesítési ára 178.600 dollár volt, 11,1 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

 Az értékesítésre váró használt ingatlanok száma október végére 1,4 százalékkal 2,14 millió egységre csökkent , ami a jelenlegi értékesítési ráta mellett 5,4 havi készletnek felel meg. Szeptemberben 5,6 havi készlet mutatkozott, a mostani adat 2006 februárja óta a legalacsonyabb, akkor 5,2 hónapot mértek. A listázott készletek száma 21,9 százalékkal marad el az előző év azonos időszakában mutatott értéktől.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*