A Starbucks ezer új kávéüzletet nyit az Egyesült Államokban

A Starbucks 620 millió dollár készpénzért megvásárolta az atlantai Teavana Holdings Inc. teaforgalmazó vállalatot, amit kávéüzletágához hasonló üzlethálózattá kíván kiépíteni – írja a Wall Street Journal online kiadása.

A tea a víz után a második leggyakrabban fogyasztott folyadék a világon – mondta Howard Schultz, a Starbucks vezérigazgatója a Wall Street Journal lapnak adott interjúban. “A teával is megtesszük azt, amit a kávéval elértünk” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a tevékenységi kör bővítése a teaüzletággal nem a kávéüzletág kárára történik. “Lehet, hogy néhányan az akvizícióból a kávéüzletág lassulására következtetnek, de ennek pontosan az ellenkezője az igaz.

Komoly elhatározásunk, hogy az elkövetkező öt évben legalább ezer új kávéüzletet nyitunk az Egyesült Államokban.”A bevásárlóközpontokra szakosodott minőségi teafajtákat értékesítő Teavana kiskereskedelmi vállalatot speciális forró és hideg teakészítményeket árusító teabárhálózattá kívánja kiépíteni a Starbucks.

A Starbucksról: A napi munkába induláskor két célunk van: egy nagyszerű kávézás barátainkkal, és közben egy kicsit jobbá tenni a világot. Ez már akkor is így volt, amikor a Starbucks megnyitott 1971-ben, és ma is pontosan ugyanígy van. Abban az időben a a vállalat egyetlen üzletből állt Seattle történelmi Pike Place főterén. Egy szűk kis üzletben a Starbucks a világ legfinomabb, frissen pörkölt szemes kávéit szolgálta fel. A Moby Dick által ihletett név az óceán és a korai kávékereskedők tengerész hagyományait elevenítette fel.

1981-ben Howard Schultz (a Starbucks igazgatója, elnöke, és vezérigazgatója) első alkalommal sétált be egy Starbucks üzletbe. Az első csésze Sumatra kávé után beleszeretett a Starbucksba, és egy évvel később már a vállalatnál dolgozott.

1983-ban Howard Olaszországba utazott, ahol magával ragadta az olasz kávéházak hangulata, és a kávéfogyasztás romantikája és élménye. Az volt az elképzelése, hogy az olasz kávéházi hagyományokat magával hozza az Egyesült Államokba, létrehozza a párbeszéd és a közösségi élet központját, a harmadik helyet a munka és az otthon után. Rövid időre elhagyta a Starbucksot, hogy létrehozza saját Il Giornale kávéházait, és 1987-ben visszatért, hogy helyi befektetők segítségével felvásárolja a Starbucksot.

A Starbucks az elejétől fogva más szeretett volna lenni, mint a többi. Olyan kávéház, amely nemcsak a kávét és a gazdag hagyományait ünnepli, de amely a kapcsolat érzését hozza el a vendégei számára. Célunk, hogy felpezsdítsük és gazdagítsuk a lelket: egy ember, egy csésze, egy közösség, egy időben.   Ma, amikor több mint 19 000 kávézóval rendelkezik a világ 58 országában, a Starbucks a speciális kávék legnagyobb elsődleges pörkölője és forgalmazója. Minden egyes csészével igyekszünk életre kelteni örökségünket és bemutatni kivételes élettapasztalatainkat.

Forrás:MTI/Starbucks

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*