Obama győzelme után nyilatkozott a klímaváltozásról

Az USA elnöke újraválasztása utáni első sajtótájékoztatóján kitért a globális felmelegedésre is.Elismerte, hogy a bolygó gyorsabban melegszik, mint ahogy azt eddig gondolták, és a sarki jégtakaró is gyorsabban olvad, mint valaha.

Megerősítette, hogy szerinte a klímaváltozás valódi, és hogy emberek okozzák. Ez fontos lépés, bár amíg maga a jelenség létezése is vitatott, addig nehéz lesz a republikánus pártot meggyőzni. Az elnök elmondta, hogy az amerikai népet most jobban érdekli a gazdaság helyzete és a munkanélküliség, így olyan üzenetet próbál formálni, mellyel az alternatív energiára való átállás munkahelyteremtő lehetőségeit hangsúlyoznák ki.

Gyorsan hozzátette, hogy ő növelte eddig a legnagyobb mértékben a járművekre kiszabott kibocsátási kvótákat is. Sajnos az elnök rendkívül óvatosan nyilatkozott a jövőbeli terveit illetően. Nem szerencsés, hogy az üzenet csomagolásával és fogadtatásával foglalkozik a probléma megoldása helyett, különösen, ha azt nézzük, hogy soha többé nem kell kampányolnia.

 

forrás: alternativenergia.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*