Magyar hangja….

Hangokkal telik meg a Színész Páholy. November 25-én, 17 órától azok szólítanak meg minket, amelyeket minden nap hallhatunk a környezetünkben, például ha beülünk egy moziba, vagy csak otthon nézünk egy jó filmet. Csakhogy most arcok is társulnak hozzájuk.

Vannak nevek, miket már berögzült hangsúllyal sorolunk, hangok, amiket ezer közül is felismernénk. Ismeretlen ismerősök, részesei filmélményeinknek, szeretjük őket, de amíg meg nem szólalnak, akár el is sétálhatnának mellettünk. A szinkronizáló színészeket most közelebbről is megismerhetjük.Sőt, munkájukba is bepillanthatunk, hiszen november 25-én, 17 órától a Világ Legszebb Kávéházában a szinkronizálás rejtelmeibe avatják be az érdeklődőket.

Mitől jó a szinkron? Mitől lehet sokféle egy hang? Mennyire ismerhető meg belőle a szerepet játszó színész? Mit adhat hozzá egy jó szinkron az eredeti produkcióhoz?

Mi magyarok egykor híresek voltunk a szinkronban nyújtott mestermunkánkért. Ma is keringenek legendák egy-egy remekbe szabott magyar változatról, ami a film készítői szerint is jobb, mint az eredeti. Mi pedig azt szeretnénk megtudni, mi lehet ennek a titka? Hogyan választják ki a megfelelő hangot? A színészek mennyire ismerik a film történetét? Elárulhatnak-e előre általunk még nem ismert részleteket? Tényleg olyan gyors ma a szinkronban a tempó, mint ahogy azt hallani? Csak szakértői füllel tudnak figyelni egy filmet? Felismerik a hangjukat az utcán, közértben? – na és persze millió egyéb kérdésre adnak válaszokat a hazai szinkron nagyágyúi, akiket naponta rendszeresen hallunk.

Például Zsurzs Kati(Született Feleségek), Kisfalvi Krisztina(CSI: New York-i helyszínelők), Fekete Zoltán(Doktor House) és Faragó Józsefszinkronrendező. Mindannyian életünk részesei, még ha sokszor nem is gondolunk bele ebbe. Ők mesélnek a szinkronizálás rejtelmeiről a New York Színészpáholy következő műsorán, november 25-én, 17 órai kezdettel hallhatnak.

A műsor a szineszpaholy@postafiok.hucímen igényelt valamint a helyszínen 1000 forintért váltott jeggyel tekinthető meg, ami egy kávé elfogyasztását is tartalmazza.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*