Tatai Vadlúd Sokadalom

A tatai Öreg-tó az őszi-téli időszakban olyan fantasztikus látványosságot kínál a természetkedvelőknek, amely méltán teszi híressé e tavat.Ez a látványosság pedig nem más, mint a vízimadarak, azokon belül a vadludak őszi-téli vonulása. 

Amitől e látványosság azonban Európa-szerte egyedülálló, az az, hogy az Öreg-tó az egyetlen olyan madárpihenőhely, amelyet egy város szinte teljesen körülvesz. Nem is akármilyen város! Tata, a “Vizek Városa” Magyarország legjelentősebb vízivárával, a barokk építészet megannyi műemlékével és persze a modern kor épületeivel olyan keretet nyújt a madármegfigyeléshez, amelyet látni kell! Sok természetkedvelő hosszú utat tesz meg azért, hogy ilyen látványban legyen része. A természet és kultúra e szerencsés találkozása az, amely Tatát egyedülállóvá és varázslatossá teszi.


Mindazok, akik november utolsó szombati napján kilátogatnak a tatai Öreg-tó partjára, nemcsak a madárvonulás lenyűgöző jelenségének lehetnek tanúi, de a Tatai Vadlúd Sokadalom változatos programot kínál családoknak, természetbarátoknak, kicsiknek, nagyoknak, a természet, a csillagok és a madarak iránt érdeklődőknek, a profi madarászoknak egyaránt. Minden érdeklődő számára lesz lehetőség teleszkópos madármegfigyelésre, mellyel szinte testközelből láthatók ezek az egyébként félénk madarak.

A gyűrűzési bemutató mindig különleges élmény, továbbá előadásokkal, kiadványokkal, természetvédelmi és környezetvédelmi szaktanácsadással, természetjáró és ökoturisztikai túraajánlatokkal, csillagászati programokkal, a gyerekeknek játszóházzal, hazai termelők adventi vásárával, méz és sajtkóstolóval, és számtalan színes programmal vár Mindenkit idén is a Tatai Vadlúd Sokadalom. A több tízezer vadlúd lenyűgöző látványa, remek hangulat, melyhez minden évben Tata, ez a hangulatos, barokk kisváros nyújt pazar hátteret. Egy különleges fesztivál. Tata utolsó fesztiválja: a természet ünnepe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*