Elképesztő árat fizettek Eric Clapton órájáért

811 millió forintért kelt el Eric Clapton luxusórája a Christie’s aukciósház árverésén. A Patek Philippe márkájú, platinából készült óra leütési ára világcsúcsot döntött kategóriájában.

Rekordáron, 3,44 millió frankért (811 millió forintért) kelt el a Christie’s aukciósház árverésén a rocksztár Eric Clapton luxusórája. A Patek Philippe márkájú, platinából készült óra leütési ára világcsúcsot döntött kategóriájában – közölte az aukciósház. Az órát egy ázsiai műgyűjtő vásárolta meg, aki személyesen vett részt az árverésen – tették hozzá.

Az árverésre bocsátott tételek közül a legtöbbet, 3,78 millió frankot (889 millió forint) egy gyémántokkal kirakott Patek Philippe stopperóra hozta, amelyet 1952-ben készítettek J. B. Champion legendás amerikai műgyűjtő számára. Kategóriájában ez az érték is világcsúcsot jelent. Az órát a Precious Time luxemburgi befektető cég vásárolta meg – közölte a Christie’s.

A 17. leggazdagabb brit zenész hatalmas vagyona

A hétfő esti luxusóra-árverés több mint 27 millió frank összbevétellel zárult. Eric Clapton ismert műgyűjtő, magánvagyonát 140 millió fontra becsülik, a The Sunday Times című brit lap szerint a gitáros a 17. leggazdagabb brit zenész. Korábban gitárkollekciója egy részét is eladta, hogy 1998-ban alapított, kábítószer- és alkoholfüggőket kezelő rehabilitációs klinikája számára pénzt teremtsen elő. A múlt hónapban rekordáron, 21 millió fontért (7,3 milliárd forintért) kelt el egy tulajdonában lévő olajkép, Gerhard Richter német festőművész Abstraktes Bild című alkotása a Sotheby’s londoni árverésén. Élő művész munkájáért még nem fizettek ennyit aukción.

Forrás: MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*