Milliárdos végkielégítéssel távozik a bankvezér

Nem kis összeg üti a markát a Citigroup távozó vezérigazgatójának. Vikram Pandit 6,7 millió dolláros (másfél milliárd forint körüli) javadalmazást fog kapni 2012-es teljesítménye után, igaz, tavaly megígért 40 millió dolláros csomagjának egy részét elbukja – írja a Bloomberg.

John Havens, a bank működési igazgatója, aki Pandittal egy napon mondott le, 6,8 millió dollárt kap, ugyanakkor szintén le kell mondania korábban megszerzett jogosultsága egy részéről. A két vezető közel 5 évet töltött el a bank élén. Pandit és Havens a fentieken túl összesen 17,6 millió dollárnyi halasztott részvény- és készpénzkifizetésre is jogosult a korábbi évek javadalmazási csomagjaiból.

A két vezető távozása idején a menedzsment egyik meg nem nevezett tagja a hírügynökségnek úgy nyilatkozott, vezetési hibákat követett el a két bankár, rontva ezzel a társaság hitelességét. Pandit a múlt hónapban azonban azt mondta, egyetlen, a bank élén meghozott döntését sem bánta meg.

Október 16-án jelntette be azonnali hatállyal történő lemondását Vikram Pandit, a Citigroup vezérigatgatója. A székében Michael Corbat követte, aki eddig a Citigroup európai, közel-keleti és afrikai divízióját vetette. Pandit mindössze egy szűkszavú közleményt tett közzé, amely szerint most jött el az ideje annak, hogy felálljon a székéből és átadja a bank vezetését valaki másnak. Közvetlen okot nem jelölt meg a korábbi vezető, piaci pletykák szerint azonban a bank stratégiát illetően komoly ellentétek alakultak ki az utóbbi hónapokban a vezetőségben, ami végül a lemondáshoz vezetett.

Forrás.portfolio.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*