Michael Arndt írja a Star Wars 7. részét

Az Oscar-díjas Michael Arndt írja a Star Wars 7. epizódjának forgatókönyvét. A Deadline Hollywood online filmes hírportál szerint a LucasFilm pénteken a starwars.com honlapon hozta nyilvánosságra, hogy Arndt lesz az egyetlen forgatókönyvírója.

A Sith-ek bosszúja című 2005-ös epizód után készülő első Star Wars-filmnek. Korábban bennfentes körökben arról beszéltek, hogy Arndt csak egyik tagja lesz a forgatókönyvön dolgozó csoportnak.Az író 2007-ben A család kicsi kincse című film eredeti forgatókönyvéért kapta meg az Amerikai Filmakadémia Oscar-díját, de közreműködött az Oscar-díjas Toy Story 3. forgatókönyvének megírásában is. Mostanában Az éhezők viadalának folytatásához, a Futótűzhöz írta meg a scriptet.

A LucasFilm korábbi tulajdonosa, George Lucas október végén vált meg a Star Wars-univerzum mögött álló cégétől. A 4 milliárd dolláros üzlet nyomán a Disneyhez kerültek a sci-fi-sorozat jogai. Bob Iger, a Disney főnöke pedig rögtön bejelentette, hogy a stúdió további három epizódot készít a Star Warsból.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*