Ma éjfélkor elnémul a Neo FM

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa június 20-án mondta fel a csatornát működtető FM 1 Zrt. műsorszolgáltatási szerződését, miután a csatorna többször, súlyosan megszegte azt.

Péntek éjfélig szól a Neo FM rádió – olvasta be az erről szóló közleményt a rádió tulajdonosa a csatorna adásában, pénteken, a reggeli órákban. Az MTI keresi az ügyben a rádió tulajdonosát, Medveczky Mihályt.

– Az utolsó pillanatig bízva abban, hogy a józan ész kerekedik felül, tettük a dolgunkat annak érdekében, hogy a rádió minél tovább működhessen – fogalmazott a rádió adásában Medveczky Mihály, hozzátéve: “a halálraítéltet még az előtt kivégzik, hogy a halálos ítélet megszületne”. A tulajdonos szerint a médiahatóság ezzel ahelyett, hogy kicsit kevesebbel beérné, “inkább a nullát választja”.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa június 20-án mondta fel a csatornát működtető FM 1 Zrt. műsorszolgáltatási szerződését, miután a csatorna többször, súlyosan megszegte azt.

A rádió azóta csaknem 1 milliárd forintnyi díjhátralékot halmozott fel. A rádió működtetője a döntést bíráságon támadta meg, a Fővárosi Ítélőtábla pedig az eljárás idejére felfüggesztette a médiatanács döntésének végrehajtását, a bíróság azonban a héten arról hozott végzést: a médiatanácsi határozatba foglalt következmény érvényesítése nem odázható el.

Az indulás óta baj van?

2009-ben nagy botrányt váltott ki, hogy az akkori médiahatóság, az Országos Rádió- és Televízió Testület fideszes, kereszténydemokrata és szocialista delegáltjai a Sláger frekvenciáját a Neo FM-mel pályázó, a baloldali gazdasági körökhöz több szállal kötődő FM1 konzorciumnak, a Danubius hullámsávjának használati jogát pedig az akkor Fellegi Tamás, jelenleg Nyerges Zsolt érdekkörébe tartozó Advenio Zrt. által működtetett Class FM-nek adták hét évre.

(Ehhez a jobboldalhoz köthető médiabirodalomhoz, az Infocenterhez tartozik a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió is.)

A Neo FM-et működtető FM1 Zrt. a legfrissebb eredmény-kimutatások szerint 2010-ben és 2011-ben is veszteséget produkált. 2010-ben 1,14 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 713 millió forint veszteséget termelt. Az árbevétel 2011-ben 641 millióra zsugorodott, a veszteség pedig 1,2 milliárdra nőtt.

Forrás:MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*