Flieagauf Bence CSAK A SZÉL c. filmje a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon

A 12. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál november 15-én veszi kezdetét Flieagauf Bence CSAK A SZÉL c. filmjével. Béla, a Bunyik Entertainment elnöke és Kálmán László Los Angeles-i főkonzul hivatalosan bejelentették, hogy a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál immár tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre.

A 12. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált a korábbi évek megszokott gyakorlata szerint a Bunyik Entertainment rendezi. A Los Angeles-i Magyar Főkonzulátus – szintén hagyományos módon – a fesztivál védnökségét vállalta el, míg a Magyar Filmúnió ismét alapvetően fontos együttműködő partnere a rendezvénynek. A fesztivál internetes honlapja, a www.hufestival.com.

A Filmfesztivál hivatalosan november 16-án kezdődik és 22-ig tart, de több hírverő, felvezető esemény is megelőzi. November 7-én, szerdán kerül sor Flieagauf Bence CSAK A SZÉL c. filmjének vetítésére a Hollywood Foreign Press tagjai számára, a Golden Globe-ért. November 14-én szerdán délelőtt 11-kor a Los Angeles-i Magyar Főkonzulátuson nemzetközi sajtótájékoztatóra kerül sor.

Ugyanaznap este, a főkonzuli rezidencia Bel Air Crest-i Klubházában Bunyik Béla fesztiváligazgató és Kálmán László főkonzul fogadást ad a filmszakma reprezentánsainak. Itt kerül sor Gazdag Gyula író-rendező köszöntésére, aki több nemzetközi elismerés után  Életmű díjat vehet át a szervezőktől.

A Fesztivál méltó felvezetését fokozandó, Bunyik Béla bejelentette, hogy november 15-én, a Fesztivál 0-dik napján két Hollywood-i magyar premierre is sor kerül.Elsőként az idei Oscar és Golden Globe díjakért is nevezett, Fligeauf Bence által rendezett Ezüst Medve díjas, Csak a szél műve, a rendező jelenlétében, debütál Hollywoodban, majd Szabó István, Oscar díjas rendező Az ajtó című filmje kerül vetítésre.

November 16-tól 22-ig pedig magyar filmözön, 12 játékfilm, dokumentum és rövid filmek színesítik a gazdag műsort a Laemmle NOHO7, új, modern filmszínházban North Hollywood-ban, melyre mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Kálmán László főkonzul kiemelte, hogy a magyar film gazdag Hollywood-i tradíciókkal bír, a sajátos, kreatív magyar filmművészet bemutatása Los Angelesben, a mozi fellegvárában olyan fontos tevékenység, amely a magyar kulturális diplomácia feladatköréből semmiképpen sem hiányozhat. A Magyar Filmúnió, a Bunyik Entertainment és a Los Angeles-i Magyar Főkonzulátus kiemelt figyelmet fordít a magyar filmművészet Nyugati-parti megjelenítésére, az esemény láthatóvá teszi a magyar filmet a kultúrát szerető közönség számára.

Forrás: Consulate General of Hungary Los Angeles, CA

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*