Orosz katonai közelharcot oktatnak Budapesten

Ami az izraelieknek a krav-maga, az az oroszoknak a systema. A stílust évszázados fejlődése után Sztálin testőrei foglalták rendszerbe, ennek ellenére az ortodox katolicizmus hatja át minden pillanatban. A stílust a letisztult,ultrapraktikus és kegyetlenül hatásos technikák jellemzik.

A systema-t, az orosz küzdő stílust a magas-fokú alkalmazkodásra tervezték. Praktikus mozdulatai, brutális edzései és a megingathatatlan fegyelmet tanító kiképzései nem véletlenül alkotják a félelmetes orosz kommandó, a Specnaz alappilléreit. Az edzéseken katák helyett sparring van, amely a hat fontos testrészre (könyök, nyak, térd, derék, boka és váll) fókuszál a vitális pontok támadásával, a közelharccal és a kézifegyverek alkalmazásával.A stílus nevének jelentése “rendszer”, de sokat mond a másik közismert megnevezés is: “Ismerd meg önmagad!”.


A systema gyökerei a X. századig nyúlnak vissza, amikor is a szláv harcos törzsek harcmodorát rettegte a keleti és északi vidék.  Az évszázadok során a kézitusa és a birkózó technikák számos harcban bizonyítottak.Tudta ezt a sytema két alapítója is – Mihail Ryabko és Vladimir Vasiliev egyaránt Sztálin különleges testőri egységében szolgált.Utóbbi a kilencvenes éve elején Kanadába települve alapította meg az első külhoni szervezetet, majd a világszövetség központját.A katonai alkalmazás ellenére a sytema hátterét meglepő módon az erős ortodox katolicizmus adja.


A technikákat a legextrémebb körülmények közt gyakorolják, hiszen alkalmazásukra sem hétköznapi helyzetekben kerül sor. A látványos mozdulatsorok helyett mindig a hatékonyságon van a hangsúly.A stílus – keménysége ellenére – nem törekszik az ellenfél megsemmisítésére, hanem azt minél kevesebb sérüléssel igyekszik semlegesíteni.


A stílusban fontos szerepet kap a földharc, amely a dobásokat, ütéseket, rúgásokat, feszítéseket rövid és nagyon dinamikus mozdulatokkal indítja. Természetesen ehhez rendkívüli lazaság és erő kell. A fizikai és mentális edzés a teljesítőképesség határára viszi el gyakorlóit, így önmagukat is “nagy mélységben” ismerik meg a katonák.A stílusban a gyalogsági közelharc fegyverek alkalmazását és az ellenük való védekezést is elsajátítják a tanulók, így halálos hatékonysággal forgatják a kést, a gyalogsági ásót, a bajonettet és a pisztolyt is. A stílus nem alkalmaz formagyakorlatokat és övfokozatokat.

A SYSTEMA technikáit te is elsajátíthatod november 10-11-én, amikor is Ryauzov Denis Jurjevich n, a SPETSNAZ instruktora Budapesten tart nemzetközi önvédelmi szemináriumot.Ryauzov Denis Jurjevich november 10-11-én az érdeklődő civileknek tart SYSTEMA kiképzést.

A Systema Siberian Cossack Hungary (Orosz önvédelmi és katonai közelharc magyarországi képviselete) vendége lesz novemberben Ryauzov Denis Jurjevich, az Orosz Különleges rendeltetésű Erők (SPETSNAZ) instruktora, aki Sinkovics Sándor magyarországi területi képviselő és instruktor vezetésével tartja meg nemzetközi önvédelmi szemináriumát. Az oktatás civilek számára szól és két napos lesz: Budapesten 2012. november 10-11-én.

További info:
Sinkovics Sándor – Mo-i képviselő , instruktor
Tel.: 06 304 831 340
E-mail: sinkovicss@vipmail.hu
Website: www.sschun.com
Facebook : www.facebook.com/sschungary

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*