Helyzetjelentés a Nagy Almából

Fotó:Ákos Rózsa

Mindenki nagyon jól van körülöttünk a legnagyobb dolog ami történt leszakadt az alattunk levő Designer Outlet Store felirata! Más üzlet nem sérült körülöttünk, csak ami a legtöbb szemetet árulja  Nálunk az áram és csak nem is pislákolt  de ez az élhelyezkedésünknek köszönhető. Körülöttünk pár kilométeres körzetben több száz ezer lakásban nincs és nem is lesz arám a következő 3-4 napban hasonlóképp a tömegközlekedés sem indul be! Mindenképpen volt tanulsága a tegnapi napnak, már többször gondoltam rá hol lakunk. Mértani közepén NYC-nek Queens-Brooklyn határán  de mégis a sziget közepén egy kis dombocskán  ez megvédett minket és a környéket attól  hogy senkinek nem ázott el meg a pincéje sem. Egyetlen veszélyforrás amiben a legtöbben meghaltak a kidőlt fák ütöttek őket agyon.

 

Fotó:Ákos Rózsa

Akik partközelben vannak már mással is kell számolniuk  nem voltak ilyen szerencsések  Az a 80 ház is egy Queens városrészhez tartozó Breezy Point nevű félsziget legutolsó csücskén égett ki, az erős viharból származó eső sem tudta megállítani a tűz terjedését. Természetesen a tűzoltók is oda tudtak elérni a legnehezebben. Ma a boltok kinyitottak 50%-ban. Vásárlok csak lézengnek az utcákon és az üzletekben  nem úgy pár napja mikor a hurrikán előtti vásárlási láz a tetőpontján volt.

Fotó:Ákos Rózsa

A kepéken is latszik víz és a kenyér elfogyott, azt nem tudjak után tölteni  hiába is tűnik úgy minden nyitva van a készletek utánpótlása nem biztosított  elsődlegesen a közlekedési akadályok miatt. (hidak, ledőlt fák az úton).
Vasárnap délben mar nem lehetett kenyeret kapni, meg néhány teljes őrlésű zsömlét sikerült elcsípnem az nem kellett senkinek! A víznek köszönhetően tönkrementek az áramellátó állomások a legnagyobb robbanás 14St magasságában volt ahol felrobbant valami! Eddig úgy tudtam az elektromos arám az nem robbanás veszelyes. Ennek köszönhetően Manhattanban 600.000 ember maradt elektromos arám nélkül.

Videófelvétel a robbanásról:

Ebből latszik milyen rendszerek a legsérülékenyebbek. Most nézem a Fox news-on a kepéket NJ Seaside Heights, ami egy kedvelt üdülőhely a környéken 2 órára NYC-tol. Katasztrofális állapotban van meg kepék nem érkeztek onnan, mert egy előre kilakoltatott terület, a felvételeket helikopterről készítette a US army.  Ennek ellenére találkoztam olyan véleménnyel Brooklyn Borogh Park negyedéből  hogy semmi nem történt a hurrikán miatt! Nem vesszük komolyan a termeszét figyelmeztető jeleit! Elindultam a hozzám közeli Breezy Pointra kepéket készíteni….

Ákos Rózsa, New York

Fotó:Ákos Rózsa
Fotó:Ákos Rózsa
Fotó:Ákos Rózsa
Fotó:Ákos Rózsa
Fotó:Ákos Rózsa
Fotó:Ákos Rózsa
Fotó:Ákos Rózsa
Fotó:Ákos Rózsa
Fotó:Ákos Rózsa
Fotó:Ákos Rózsa

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*