Zenészek az újságírókért, az újságírók egymásért

Nehéz helyzetbe jutott, állás nélkül maradt újságírók megsegítését szolgáló könnyűzenei koncert lesz 2012. november 15-én este a SYMA Csarnokban. A több órás élő zenei produkció fellépőinek teljes névsorát 2012. október 3-án, szerdán 11 órakor a MÚOSZ székházában ismertették.

A koncert 2012. november 15-én 19:00 órai kezdéssel a SYMA Csarnokban lesz. A példátlan összefogással megvalósuló produkcióban a minőségi magyar könnyűzene minden korosztálya képviselteti magát, a zenészek és műsorvezetők önzetlenül, a jótékonysági céllal azonosulva vállalták a szereplést. Fellép: a Republic zenekar, Oláh Ibolya, Molnár Ferenc Caramel, Keresztes Ildikó, Balázs Fecó, Benkő László és Jankai Béla a „B Project” elnevezésű formációjukkal, valamint Mihály Tamás, aki Benkő mellett a másik Omega-tag a produkcióban. Ő „Last Minute” címmel megjelent legújabb albumáról játszik majd néhány dalt. A lemezen neves zenésztársak közreműködnek, közülük fellép Somló Tamás, valamint Pásztor Anna az „Anna and the Barbies”-ból.

Műsorvezetők: Abaházi Csaba és Garami Gábor, a Class FM népszerű újságírói.

A szolidaritási akciót az idén júliusban hirdette meg „Összefogunk!” címmel – „Zenészek az újságírókért, az újságírók egymásért” alcímmel – hat szakmai szervezet: a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), a Magyar Újságírók Közössége (MÚK), a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ), a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ), a Tudományos Újságírók Klubja (TÚK) és a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). Együttműködésükről nyilatkozatot (letölthető a koncert honlapjáról) írtak alá, közös szervezőbizottságot és segélyezési testületet hoztak létre.

A jegyek 5800 Ft-os egységáron megvásárolhatóak a Ticket Express irodáiban is, valamint a MÚOSZ székházának pénztárában (Budapest, VI. kerület, Vörösmarty u. 47/a.) hétfőtől csütörtökig 9-től 15 óráig, pénteken 9-től délig. Ugyanitt, átutalással is vásárolható jegy, ez esetben, a jegy átvételének módjáról, kérjük egyeztessenek Rátesi Ágnessel (478-9055, penztar@muosz.hu).

Minden megvásárolt jegy, híradás, lájk, megosztás és meghívás a rászoruló újságírókért tett jelentős lépés, amit a nevükben és előre is nagyon köszönünk!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*