Több tucat magyar utazó rekedt az USA-ban a hurrikán miatt

Több tucat magyar utas ragadt az Egyesült Államok északkeleti partvidékén lévő reptereken a rendkívüli erősségű Sandy vihar miatt. Az online repülőjegy-foglalással foglalkozó pelikan.hu további több tucat ügyfelet regisztrált, akik a napokban repültek volna az Államok lezárt reptereire. A törölt járatokat a légitársaságok díjmentesen átfoglalják. Minden magyar utas segítséget kérhet és tájékoztatást a pelikan.hu ügyfélszolgálatán.

Minden magyar utasnak, akik a napokban indultak volna valamely lezárt reptér felé s a járatuk törölve lett, lehetősége van ingyenesen átfoglalni repjegyét valamely alternatív járatra, melyet a légitársaság felkínál. Még számos időponton vannak szabad helyek a járatokon. Mivel a járatokat csak az indulás napján törlik, nem tudjuk teljes bizonyossággal megmondani meddig fogják a járatokat törölni. Minden a szélerősségtől függ. Azon utasok, melyek nem szeretnének elutazni és járatuk törölve lett, teljes jegyár-visszatérítést kérhetnek.

Sajnos azon magyar utasok, akik az USA-ban rekedtek, nem igényelhetik vissza a légitársaságtól a szállásköltségeiket, mivel a járattörlés nem a légitársaság hibájából adódott. A légitársaság csak technikai hiba miatti járattörlés esetén köteles szállást biztosítani autasainak.

Általánosságban New York retér közeli hotelei olcsóbbak mint a városban lévők. Az utasoknak ebben az esetben is jogukban áll a repjegy teljes árát visszaigényelni. Ha az utas a kiutat már lerepülte, részleges refundációra jogosult.

A pelikan.hu minden ügyfelének, melyek a Sandy vihar miatt az államokban tovább maradtak, mint tervezték, segítséget nyújt a repülőjegy átírásában. Azon utasoknak, akik nem a társaságon keresztül vették repülőjegyüket, nem áll módunkban repülőjegyüket átírni, de szívesen nyújtunk nekik ingyenes tájékoztatást és segítséget a további lépésekhez, mivel a légitársaságok vonalai túlterheltek.

Minden utas segítséget kaphat a pelikan.hu ügyfélszolgálatán, a 06 1 999 5657-es számon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*