Bard College Conservatory of Music New York, újra ösztöndíjas meghallgatást hirdet

A Bard College Conservatory of Music (New York, U.S.A.) idén újra ösztöndíjas meghallgatást hirdet tehetséges klasszikus fiatal zenészek részére. .A meghallgatások időpontja: 2012. november 7-9. Budapesten. Jelentkezési határidő: 2012. november 4. Jelentkezni a következő hangszerekből lehet: hegedű, brácsa, bőgő, zongora, hárfa, fuvola, klarinét, fagott, trombita, harsona, tuba, ütőhangszerek, kürt, cello, zeneszerzés.

Bard College Conservatory of Music

Annandale-on-Hudson, New York

 Előfelvételi Meghallgatások a 2013-es tanévre

A Bard College Conservatory of Music igazgatója, Dr. Robert Martin idén novemberben újra Magyarországra látogat, hogy fiatal tehetségeket keressen intézménye számára. A meghallgatások Budapesten (november 7-9.) lesznek megtartva korlátozott számban.

Az előfelvételi meghallgatásokról

A meghallgatásoknak nincs kötött repertoárja, szabadon választhatóak a darabok, de mindenkitől várunk legalább egy gyors, technikás és egy lassú tételt. A felvételizők készüljenek két különböző karakterű darabbal vagy tétellel, lehetőleg eltérő zenetörténeti korokból. A 10-15 perces elő meghallgatás során Dr. Martin röviden elbeszélget a jelentkezőkkel a darabok után. Szükség szerint tolmács áll rendelkezésre a helyszínen.

A Bard College Conservatory of Music azzal a küldetéssel nyitotta meg a kapuit, hogy a jövő nemzedék legkiválóbb zenészeit nevelje fel. Az intézmény programjának alapfilozófiája, hogy egy zenésznek széleskörű tudással kell rendelkeznie mind a zene, mind a tudományok és társművészetek területein ahhoz, hogy tehetségét a legjobban kihasználhassa.

Az ötéves program alatt a Conservatory minden diákja egyBachelor of Music és egy Bachelor of Arts végzettséget szerez.
Az előbbi a zeneművészeti tanulmányokat takarja a Conservatory-ban, míg az utóbbi a Bard College diákjaként egy tudományos, természettudományos, művészeti, vagy bölcsész szakon szerzett diplomát jelent.

A Bard Conservatory 2005-ben nyitotta meg kapuit, a kiváló oktatás, és haladó gondolkodása miatt világhírű Bard College úttörő programjaként. Az utóbbi 8 év rendkívüli sikerének köszönhetően, ebben az évben már a negyedik diplomázó évfolyamot zárjuk.

A Bard Bachelor programjában jelenleg több mint tíz magyar tehetség tanul, további három pedig a posztgraduális program hallgatója.  Ezen kívül  a „Piano Fellow” – intenzív korrepetítor képzésen, és a „Hungarian Visiting Fellow” – Magyar Látogatói Ösztöndíj képzésen is egy-egy magyar hallgató vesz részt.

A Bard Conservatory tanári kara világhírű zenészekből épül fel. Tagjai többek között a Guarneri, Emerson, Shanghai és Orion vonósnégyesek, a Beaux Arts Trió, a Windscape és New York Fúvósötösök, a Sō Percussion, a Metropolitan Opera Orchestra, a New York Philharmonic és az Orpheus Chamber Orchestra kiváló zenészei, de a háromszoros Grammy-díjas Joan Tower zeneszerző, valamint olyan világhírű művészek, mint Peter Serkin, Soovin Kim, Jeremy Denk, Ida Kavafian, Ani Kavafian, Richard Goode, Shmuel Ashkenasi, Jeffrey Kahane, Tara Helen O’Connor, David Krakauer, Anthony McGill, Elaine Douvas, Julie Landsman, Jeffrey Lang   és Dawn Upshaw is megtalálhatóak a tanárok között.

A Bard Conservatory Orchestra 2012 júniusában Taiwan és Kína nagyvárosait érintve turnézott, amely folyamán Tajpej, Hongkong, Shanghai, Peking, Tianjin, Wuhan és Guangzhou hangversenytermeiben hatalmas sikerrel adott teltházas koncerteket. https://vimeo.com/50436902 A zenekar otthonául szolgáló Fisher Centerben megrendezett négy sikeres évad után, az együttes 2010 áprilisában mutatkozott be Manhattanben, a Lincoln Centerben, és kivívta a közönség és a New York Times kritikusainak elismerését is: http://nyti.ms/pFwfMy. 2013 májusában a zenekar ismét a Lincoln Centerbe látogat.

A Bard kampuszán található legnagyobb koncertterem a páratlan akusztikájú Sosnoff Theater, amely a Fisher Center for the Performing Arts részeként a Bard és egyúttal a Hudson-völgy szimbóluma.  Az épület Frank Gehry, valamint a bilbaói Guggenheim  Múzeum és a Los Angeles-i Walt Disney Concert Hall építészének tervei alapján készült. Az iskola hatodik hangversenytermét 2013 januárjában adják át.

A Konzervatórium diákjai minden évben nagy számban kapnak meghívást, illetve nyernek felvételt nemzetközi zenei fesztiválokra, a teljesség igénye nélkül: Aspen Music Festival, Tanglewood Music Center, Pacific Music Festival, Lucerne Festival, Verbier Festival, Castleton Festival, Round Top Festival, Music Academy of the West, Schleswig-Holstein Music Festival, BANFF Music Center, Yellow Barn Music Festival, Kneisel Hall, Piano Fest, Bard Music Festival, Eastern Music Festival, Youth Orchestra of the Americas, New York String Orchestra Seminar, Bowdoin Music Festival, Fontainbleu Festival.

A New York String Orchestra Seminar részeként Pálfalvi Tamás és Kántor Adrienn több koncerten is felléptek a Carnegie Hallban. Sutyák János 2009-ben a Pacific Music Festival-on, Molnár Szilárd 2010-ben az Aspen Music Festival-on vett részt. Nagy Dávid két nyarat töltött Lorin Maazel Fesztiválzenekarának tagjaként, majd 2011 nyarán a karmester nemzetközi turnéján is játszott. 2012 nyarán pedig Tóth Dávid a Kneisel Hall kamarafesztiválra nyert felvételt.  

A konzervatórium évente megrendezett Concerto Versenyének győztesei lehetőséget kapnak, hogy azAmerican Symphony Orchestra koncertsorozatának szólistái legyenek. 2007-ben Sutyák János (harsona), 2010-ben Pálfalvi Tamás (trombita), 2011-ben Markovics Tamás (basszusharsona), 2012-ben pedig Blága Péter (tuba) és Nagy Dávid (fagott) is a verseny díjazottjai voltak.

A Conservatory of Music végzősei kimagasló számban tanulnak tovább a Colburn, Curtis, Indiana, Juilliard, Mannes, New England, Rice, University of New York és a Yale egyetemek zenei szakjain, illetve az Egyesült Államok más neves egyetemein. A magyarok közül Varga Levente kürtös a Curtis Institute-on, Balogh Zsolt zongorista pedig a Juilliard School-on folytatta tanulmányait.

Kiket keresünk:
1.  Elsősorban középiskolából idén (2012-2013) érettségiző fiatal tehetségeket, de szívesen fogadjuk az átjelentkezést fontolgató diákok jelentkezését is a következő hangszerekből: hegedű, brácsa, bőgő, zongora, hárfa, fuvola, klarinét, fagott, trombita, harsona, ütőhangszerek.

        Kérem vegyék figyelembe: a Bard előbbi programja undergraduate (első Bachelor diplomájuk megszerzése előtt álló) diákoknak szól, Master of Music diplomát a Bard kizárólag ének és karvezetés szakon kínál, amikről további információ itt található: http://www.bard.edu/conservatory/programs/

2.  Már lediplomázott fiatal zenészeknek lehetősége van a következő tanszakokon, kétéves (Graduate Certificate) képzésen részt venni: hegedű, brácsa, bőgő, zongora, klarinét, trombita, ütőhangszerek.

3.  Diplomás zongoristák jelentkezhetnek a Bard „Piano Fellowship” programjára ahol intenzív korrepetítor képzésen vesznek részt.

Téged keresünk, ha
•  jövőre továbbtanulni készülsz,
•  kiváló zenei készséggel rendelkezel (hegedű, brácsa, cselló, bőgő, fuvola, klarinét, fagott, kürt, trombita, harsona, tuba, ütőhangszerek, zongora, zeneszerzés)
•     jól teljesítesz közismeretből
•    széles az érdeklődési köröd
•   érdekel a zenei diploma mellett egy második diploma megszerzése is
•  szeretnél az USA egyik legkülönlegesebb egyetemén tanulni, és a családod ebben támogatni tud

Limitált angol tudással rendelkező felvételizőknek lehetősége van az első év folyamán egy intenzív nyelvi kurzus elvégzésere, amely felkészíti őket a további évekre a Bard-on.

Letölthető magyar nyelvűjelentkezés:2012 Bard Jelentkezesi lap – bilingual

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*