A DESIGN HÉT UTÁN IS LÁTOGATHATÓ KIÁLLÍTÁSOK

A Design Hét véget ért ugyan, de számos kiállítás még napokig, vagy akár hetekig várja a látogatókat, akik a fesztivál több mint 100 programjának forgatagában még nem jutottak el minden tárlatra. 

A Design Hét Budapest saját szervezésében megvalósult Élj lassabban! – Slow Design nemzetközi kiállítás október 28-ig tekinthető meg a Design Terminálban. A lassúság designkultúráját tizenkét ország, több mint nyolcvan designalkotásán, projektjén keresztül bemutató exkluzív tárlatot már a Design Hét ideje alatt is közel kilencezren tekintették meg. A kiállítást letölthető, magyar-angol nyelvű katalógus kíséri.

Ugyancsak október 28-ig, a Design Terminálban tekinthető meg az idei díszvendég, Finnország – Fiskars Village programsorozat zászlóshajó kiállítása, a Fiskars Design Village goes Budapest: Modern és Klasszikus, mely egyenesen a Helsinki Design Múzeumból érkezett hozzánk, ahol a World Design Capital 2012 program hivatalos része volt. A kiállításon látott tárgyak közül több meg is vásárolható a Hybridart Design Shop & Caféban a hónap végéig működő Onoma pop-up üzletben. A díszvendégség részeként október 21-ig, a Hütte Caféban hetente frissülő menüsorral jelentkezőWärssy pop-up étteremben a kortárs finn és skandináv gasztrokultúrával ismerkedhetnek az érdeklődők.

Az Iparművészeti Múzeumban december 2-ig látogatható a Magyar Formatervezési Díjés a Design Management Díj nyerteseinek alkotásaiból és a beérkezett legjobb munkákból rendezett válogatás. Egészen december 4-ig, ugyanitt várja az érdeklődőket a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) harminc éves fennállása alkalmából,FISE30 címmel rendezett tárlat.

A Magyar Formatervezési Tanács szervezésében, a FUGA-ban megvalósult 100 éve született Bozzay Dezső című gyűjtemény október 23-ig látogatható, míg az YSSI csoportZoom in öltözék kiállítása október 26-ig várja az érdeklődőket a Laoni Design showroomjában, akárcsak a FISE alapító tagjainak munkáit felvonultató First FIShEsés a Kultúrgorilla Rágd meg jól! infografika kiállítása a Fogasházban.

A hónap végéig tekinthető meg a cseh COLAB 01 a Mono Fashion Store kirakatában, a Gera Noémi ékszertervező legújabb munkáit bemutató, Filter Galériában rendezett Megmutassam a bélyegalbumomat?, valamint a DesignShop.eu Térjünk a tárgyra!fotópályázatához kapcsolódó kiállítás a Szatyor Bár és Galériában.

Néhány kiállítás még hetekig várja a látogatókat. A Ponton Galériában november 10-ig tekinthető meg a Swiss Positions fotó- és videóválogatás, mely az elmúlt húsz év 33 olyan kiemelkedő svájci építészeti és mérnöki projektjét mutatja be, amelyeknél a fenntarthatóság kiemelt szempont volt. Baranyai András grafikusművész tablóit ésDeafmessanger, prágai street artist egyedi kollekcióját a Rododendron Art & Design Shopban felvonultató tárlat, vagy a Cseh Centrum Bára Prášilová fotográfus varázslatos fotóit, bemutató NOS című kiállítás szintén még egy hónapig nyitva tart, akárcsak a Lengyel Intézet Három egér játékgyárat bemutató tárlata. Az MKVM Szoc-Deko kiállítás-sorozatának textíliákra fókuszáló darabja november 18-ig, a Printa Galéria Mateu Velasco szitanyomataiból összeállított válogatása pedig egészen december 6-ig tekinthető meg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*