Magyar fiatal művészek Hollywoodban

Utazást és 3.200 eurót tudhat magáénak három hazai diák, akik a Young Creative Chevrolet művészeti pályázaton kaptak nemzetközi díjat. A hazai műalkotásokat közel másfél ezren tekintették meg a Desing Terminálban bemutatott kiállításon. A hollywoodi díjátadó gálára mindhárom fiatal művész meghívást kapott.

Az európai YCC 2012 nemzetközi zsűrije Kölnben, 280 művészeti iskola diákjaitól érkezett, több mint ezer alkotásból választotta ki azt a 12 pályaművet, amelyeket divat, fotó, film és grafika kategóriában díjaztak. A nemzetközi eredmények tükrében kiemelkedő volt a hazai diákok részvételi szándéka, kétszer több alkotás érkezett Magyarországról, mint a legtöbb európai országból.

-
Horváth Gergely autólenyomata

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem három tanulója, Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia és Miovác Márton Zsolt – akik The Four néven műhelyt is alapítottak iskolatársukkal, Baranyi Ádámmal közösen – nyerték el a nemzetközi harmadik helyezést divat kategóriában. A hazai pályázók rekordszámú alkotásait, egy interaktív graffiti installációval és Horváth Gergely, az egri Eszterházy Károly Főiskola hallgatójának gigantikus autólenyomatával közösen állították ki a Desing Terminálban. A kiállítás 10 napja alatt a legjobbnak ítélt munkákról folyamatosan szavazhattak a látogatók, akik között egy egyhetes, megtankolt Chevrolet használatát sorsolták ki a szervezők. A szavazás eredményeként az alábbi pályázók részesülnek közönségdíjban:

DIVAT – Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia, Miovác Márton Zsolt (MOME)
FILM – Ertsey Donát Áron, Filkor Gábor, Kalászi Benjámin (MOME)
FOTÓ – Juhász Gergő (Képzőművészeti Egyetem)
GRAFIKA – Keisz Balázs (Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola)

A nemzetközi porondon is kiemelkedő eredményt elért fiatalok az elismerés és a 3.200 eurós pénzjutalom mellett, mindhárman kiutazhatnak az október 19-én, Los Angelesben megrendezendő díjátadó gálára, ahol világhírű alkotóművészekkel találkozhatnak és személyesen átvehetik a nekik járó elismerést.

“A Chevrolet művészeti versenyének egyre növekvő népszerűsége jól mutatja, hogy a mai diákok minden korábbinál többre értékelik a lehetőséget, hogy egy ikonszerű márkához kapcsolódjanak, illetve valós tapasztalatokat szerezzenek professzionális környezetben,” – nyilatkozta Susan Docherty, a Chevrolet Europe elnöke.

Az európai nyertesek munkái itt megtekinthetők.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*