Romney-Obama 1:1

Sportnyelven így lehetne lefordítani az elmúlt két amerikai elnök-jelölti vitát. Először a republikánus kihívó volt a meggyőzőbb, tegnap – a magyar idő szerinti hajnali órákban – viszont inkább az elnöknek állt a zászló. A két jelölt továbbra is fej-fej mellett halad, és nehéz lenne eldönteni, hogy november elején új vagy régi-új lakója lesz a washingtoni Fehér Háznak.

Az viszont biztos, hogy az amerikai óriási érdeklődéssel figyelték a második televíziós vitát, csaknem 66 millió néző ült le a képernyők elé. A Nielsen piackutató felmérése ráadásul csak a háztartásokban működő televíziókkal számolt, a szórakozóhelyeken tévézőkkel és a vitát az interneten követőkkel nem, így akár 70 millióan is láthatták az összecsapást. Az eddigi nézőszám-rekordot Jimmy Carter elnök és republikánus kihívója, Ronald Reagan 1980-as kamerák előtt vívott szópárbaja tartja, amelyre 81 millió amerikai volt kíváncsi.


Jövő héten még lesz egy tévés vita, a rákövetkező héten pedig szavaznak. És, hogy az egyik legdemokratikusabbnak tartott Egyesült Államokban is történnek érdekes dolgok, arra jó adalékot szolgáltat a német Die Welt egyik cikke. Állítólag számos amerikai cégtulajdonos szemében Barack Obama ‘szocialista’, akinek csak egy dolog jár a fejben: elvenni az ő pénzüket. Egy konszernfőnök a tettek mezejére lépett, és alig burkoltan értésére adta alkalmazottainak, hogy az állásával játszik az, aki november 6-án Obamára szavaz.

OrientPress Hírügynökség

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*