Nancy G. Brinker Nagyköveti Ösztöndíjat adott át az amerikai nagykövet

Október 4-én az országos mellrákellenes konferencián Kounalakis nagykövet átadta az idei Nancy G. Brinker Nagyköveti Ösztöndíjat Dr. Győrffy Balázsnak.

A díjazott kutatási területe a személyre szabott emlőrák gyógyászat, beleértve a gyógyszeres kezelésekre adott egyéni reakciók jobb előrejelzésére szolgáló módszerek kidolgozását, valamint az emlőrák különböző típusainak célzottabb kezelésének kifejlesztése.

Kounalakis nagykövet átadja a díjat Dr. Győrffy Balázsnak. (Követségi fotó: Németh Attila)

Jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia és a Semmelweis Egyetem közös kutatócsoportjának vezetőjeként dolgozik, mely munkája során oktató tevékenységet is végez. Az ösztöndíjnak köszönhetően két absztraktját is prezentálhatja a világ legjelentősebb emlőrák kutatóit, orvosait, szakembereit vonzó San Antonio-i Emlőrák Szimpóziumon.

“Nancy Brinker megígérte testvérének, Susan G. Komennek, hogy megpróbál tenni azért, hogy más, az emlőrákkal küzdő nőknek és családjaiknak ne kelljen annyit szenvedniük, mint Susannek és családjának kellett.  Testvére halála után Nancy megalapította a Susan G. Komen a Gyógyításért Alapítványt, amely ma már a világ legnagyobb mellrákkal foglalkozó szervezete és a mellrák ellenes küzdelemre fordított nonprofit pénzalapok legnagyobb forrása.”-mondta beszédében a nagykövet.

“Dr. Győrffy Balázs 2005-ben szerezte meg PhD fokozatát a Semmelweis Egyetemen, majd a Harvard Egyetem orvosi fakultásán volt ösztöndíjas. Jelenleg a Semmelweis Egyetem daganatkutató munkacsoportjának vezetője, mely munkája során oktató tevékenységet is végez.  Főbb kutatási területe a személyre szabott emlőrák gyógyászat, beleértve a gyógyszeres kezelésekre adott egyéni reakciók jobb előrejelzésére szolgáló módszerek kidolgozását, valamint az emlőrák különböző típusainak célzottabb kezelésének kifejlesztése.  Két tanulmányát is beválogatták előadásra a San Antonio-i Emlőrák Szimpóziumon, amely az emlőrákkal foglalkozó kutatók legnagyobb szabású tanácskozása a világon. Ez a Nancy Brinker Díj teszi lehetővé számára a személyes részvételt a szimpóziumon.”

hungarian.hungary.usembassy.gov

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*