Szegénység és éhezés Magyarországon

Fotó: Ételt az Életért Alapítvány

Megdöbbentő képet hozott nyilvánosságra Facebook-oldalán az Ételt az Életért Alapítvány az általa szervezett, Teleki téri ételosztásról. A Krisna-tudatú hívők által létrehozott nemzetközi alapítvány a VIII. kerületi Teleki téren osztott ételt a rászorulóknak. A szervezők Facebook-oldalára feltöltött fotó tanúsága szerint több száz méter hosszan álltak sorba a környékbeliek a kiosztott ételért.

Az ENSZ október 16-át – magyar kezdeményezésre – az Élelmezés Világnapjává, míg október 17-ét a Szegénység elleni küzdelem Világnapjává nyilvánította. A szervezet így kívánta felhívni a tagállamok figyelmét a mély-szegénység és éhezés mértékére és megállításának szükségességére, amely különösen szembeötlő a fejlett országokban.

Fotó: Ételt az Életért Alapítvány

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége ismét új, állandó ételosztási helyszín nyitásával igyekszik még hatékonyabban segíteni a rászorulókat. Ételt az Életért szegény-élelmezési programjának keretében Erzsébetváros Önkormányzatának felkérésére novembertől a Rózsa u. 3. alatt, heti 5 napon 300 főre biztosít meleg étkezést. Az óbudai családsegítővel történő együttműködés tehát modellprogrammá vált, s bevezetését további helyszíneken is tervezik a hívők.   “Az adagszámok növeléséhez újabb óriás üstöt kell vásárolnunk, mert a 3. és a 7. kerület mellett napi több száz adag ételt osztunk ki csak a Teleki téren, valamint egy gyermekotthonra is főzünk.

Összesen napi 1400 adag étel a rászorulóknak csak Budapesten

Az óbudaihoz hasonlóan Erzsébetváros Önkormányzatától, elsősorban Rónaszékiné Keresztes Mónikától és Bartusné B. Barbarától is rengeteg segítséget, támogatást kapunk. Jelenleg arra keressük a választ, miként oldhatnánk meg olyan idős lakosok ellátását, akik már nem képesek elhagyni otthonaikat. Szeretnénk helyi önsegítő szerveződéseket is elindítani.” – mondta el Szilaj Péterné, programkoordinátor.   www.krisna.huwww.karitativ.hu

Amerikai Hírújság/OS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*