Hol vannak a fiatal, sikeres magyar nők?

Erre keresi a választ az AmCham Női Kiválóság Díj 2012-ben

Budapest, 2012. október 11. – Fiatalnak, sikeresnek és nőnek lenni nem könnyű feladat. Mindhárom szerepnek külön-külön is megvannak a nehézségei, de együtt valóban komoly kihívást jelentenek. A magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) azonban úgy gondolja, hogy Magyarországon számos olyan 25-35 év közötti sikeres nő él, akiket egyelőre talán csak közvetlen környezetük – családjuk, barátaik, kollégáik – tartanak elismerésre méltónak és példaértékűnek. Az AmCham Női Kiválóság Díj célja, hogy ezeket a példamutató, sikeres nőket elismerje és az ő történetükön keresztül mutassa meg, hogy lehetséges a sikeres női életpálya fiatalon is. A Díjra nem csak az üzleti életből várják a pályázatokat, jelölni bármilyen területen sikeres nőket lehet; vállalkozókat, művészeket vagy akár sportolókat is.

Amennyiben az Ön környezetében is vannak ilyen sikeres, fiatal nők október 15-ig jelölje őket a Női Kiválósági Díjra a www.noikivalosag.hu oldalon.

Nőként sikeresen helyt állni többet jelent, mint csupán szakmailag sikeres üzletemberként, vállalkozóként vagy akár művészként nagyszerűen teljesíteni. Nőként számos egyéb kritériumnak is meg kell felelni, ami sokszor embert próbáló és összetett feladat, az így elért siker ezért külön elismerést érdemel. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara az idén adja át a harmadik Női Kiválósági Díjat, hogy olyan nők munkáját és életét ismerje el általa, akik szakmájukban és magánéletükben is sikeresek és mások számára is példamutató, inspiráló életet élnek.

A kampány látványvilága is ezt az összetett szerepkört és a kiemelt vezető szerepet jeleníti meg egy igencsak feminin jelképrendszeren, egy női cipős szekrényen keresztül.

Dr. Jádi Németh Andrea, a zsűri elnöke elmondta, hogy „a cipős szekrény, nem véletlenül, erős sztereotípiára épít, számtalan szerepet jelenít meg. Minden nő számos cipőt, számos szerepet visel egyszerre. A koncepció azonban megfordítva is igaz, minden cipő mögött ott a nő; a sikeres fiatal nő pedig nemcsak a szerepeivel, feladataival él együtt, hanem finom női beleérző képességgel, de következetesen és hatékonyan vezet például egy csapatot vagy céget és motiválni képes példamutató személyiség. A díj tehát ebben az értelemben nem „karrier-díj”, hanem elismerésre, követésre méltó emberi-női értékek, magatartásformák, életstílus, életvezetés komplex értékelése.”

A Díj szervezői a cipő-párhuzamot a nyeremények koncepciójába is átemelték, így a zsűri több körös válogatása után első helyen végző hölgy az elismerésen túl egy exkluzív lehetőséget kap, hogy Vágó Rékával, a nemzetközi elismerésekkel is rendelkező magyar cipő tervezővel a saját igénye és ízlése szerint közösen tervezzenek meg egy pár lábbelit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*