Amerika karácsonyi kínálatában a magyar babák

Szuvenír másként: a műgyantából öntött, azonos formával, de eltérő mintázattal rendelkező babák a tradicionális magyar foglalkozásokat mutatják be. A hazánkba látogató külföldiek elég szűkös palettából válogathatnak, ha valamilyen jellemző emléket szeretnének magukkal vinni a nyaralásról, de az is egészen nagy fejtörést okoz, ha külföldi barátunknak (vagy üzleti partnerünknek) valami magyaros dolgot szeretnénk adni, azonban Unicumot és Rubik-kockát már kapott.

Az igazságos betyár, a kitartó gulyás és az elmélyült fazekas: többek közt ők a szereplői a Folqa-babák első szériájának. A sajátos figurák Magyarország hat vidékét jelképezik, de azon túl is saját karakterrel rendelkeznek, hogy egy-egy jellegzetes foglalkozást képviselnek. A babák mindegyikéhez kis füzetecske is jár, amelyből megtudhatjuk, honnan származnak és mivel foglalkoznak.

Az ötletgazda-alkotó Juhász-Váczi Henriett elmondása szerint olyan kis egyedi, semmiféle különösebb funkcióval sem rendelkező szuveníreket, designtárgyakat akart létrehozni, amilyeneket ő maga is szívesen hazavinne egy-egy utazásról.A Folqa Collection teljes egészében magyar termék: Magyarországon gyártják, több fázisban, Fehérváron, Csepelen és Fóton. A Folqa Collection a Souvenir Brands Kft. terméke, mely 100%-ban magyar tulajdonú, családi vállalkozás.

A cég ügyvezetője és résztulajdonosa Juhász-Váczi Henriett, aki kisgyermekes anyaként határozta el, hogy valami teljesen újba fog a gyed után. Hazai és külföldi tapasztalatai alapján született az a meggyőződése, hogy van helye a piacon egy olyan szuvenírcsaládnak, ami egyszerre őrzi a hagyományos magyar motívumokat, ugyanakkor a turisták igényeit is szem előtt tartja.Az amerikai TJX áruházlánc is árusítja karácsonyi kínálatában a magyaros mintájú Folqa szuvenírfigurákat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*