Főkonzuli vizit a Hollywood-i Cserkészeknél

Szeptember 21-én, pénteken az Észak-Hollywood-i Könyves Kálmán Cserkészcsapatot látogatta meg Kálmán László főkonzul. A Latkóczy László vezette 17. számú csapat vidám foglalkozásait, a  részt vevő gyermekeket és szüleiket Nt. Nagy Bálint áldotta meg.

A magyar hagyományokat, nyelvet őrző, játékos formában elsajátított tudást a főkonzul a modern, 21. századi nemzeti és egyéni versenyképesség alapjának nevezte.

„Különösen így van ez Amerikában, ahol a gyermekek belenőnek az amerikai kultúrába, ám a magyar szülők óriási plusz ismeretekhez tudják juttatni gyermekeiket, ha a magyar nyelven alapuló sajátos, kreatív észjárással is felvértezik a felnövekvő generációkat.A Cserkészet a Nemzet megmaradása és az egyén boldogulása szempontjából is felbecsülhetetlen értékű mozgalom, intézmény, melyet támogatni kell.” – mondta a Kálmán László.

Végezetül megköszönte a Cserkészvezetőknek, hogy önzetlen, áldozatos tevékenységükkel példát mutatnak. A következő főkonzuli Cserkészlátogatásra a 8. számú Julianus Barát és a 49. számú Árpádházi Boldog Erzsébet cserkész csapatoknál kerül sor a közeljövőben.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*