George Washington-díjat adományoznak kiemelkedő magyaroknak

Minden év novemberében megrendezik a George Washington-díj átadó estjét, azon magyar, és  amerikai -magyar társaságok , illetve magánszemélyek teljesítményének elismerésére akik jelentős szerepet játszottak Magyarország, és annak kultúrája megismertetésében és elfogadtatásában (főként az USA-ban) és/vagy magyar háttérrel rendelkező személyeknek nyújtottak segítő kezet.

A díjat először 1961-ben adták át, illetve látták vendégül a kitüntetetteket. A díjazottak között számos Nobel díjas, nemzetközileg elismert művész, tanár, professzor és tudós van a bölcsészettudomány, az üzlet és az ipar területéről. A díj nevét, a budapesti Városligetben felállított Washington-szobor ihlette. Ezt a szobrot az Amerikába települt magyarok 1906-ban ajándékozták Budapestnek, annak jeléül, hogy miközben hálásak választott hazájuknak, illetve George Washingtonnak, nem felejtették el  szülőföldjüket.

A kitüntetést az Amerikai Magyar Alapítvány olyan személyiségeknek ítéli oda, akik kiemelkedőt alkotnak a tudomány, a művészet, az üzleti élet, a népek és nemzetek közötti megértés előmozdítása terén, és akik a magyar névnek és kultúrának elismerést szereznek az Egyesült Államokban. A díj átadására a Waldorf Astoria Hotel, Louis the XVI Room, New York City, NY-ban kerül sor november 14.-én.

Amerikai Hírújság/ Edit Kérdő

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*