Egy nőnek „tök mindegy, hogy liberális vagy konzervatív, ha pofon vágják, fájni fog neki”

Nem várt indulatokat keltett a családon belüli erőszak elleni törvényjavaslat hétfő késő estére időzített parlamenti vitája. Varga István képviselő elhíresült mondata sokaknál kiverte a biztosítékot, a Facebookon például egy nap alatt hétezer tagot számláló ellencsoport jött létre. A helyzeten úgy tűnik, nem segített a Fidesz elhatárolódása sem saját képviselőjétől. Szeptember 16-án, vasárnap 14 órától 20 óráig a Kossuth Lajos téren demonstrációt tartanak, ezért a teret lezárják. A rendezvény ideje alatt az alábbi tömegközlekedési változásokra kell számítani – közölte a BKK.

A Nők Lázadása Csoport szervezésében vasárnap délután háromtól tüntetnek civilek Varga István fideszes képviselő kijelentései ellen. A képviselő hétfő éjszaka nagy botrányt kavart nyilatkozatával, miszerint a családon belüli erőszakot az szüntetné meg, ha minden nő minél több gyereket szülne.  Az egy éjszaka alatt közel nyolcezres tagságot verbuváló, radikális „Nők Lázadása” Facebook-csoport egyik mottója, hogy „
nem szeretnének az állam inkubátora lenni”. Illés Katalin szerint egy nőnek „tök mindegy, hogy liberális vagy konzervatív, ha pofon vágják, fájni fog neki”.

Elegünk van a kettős beszédből, a parlamenti képviselők és a kormánypárt elkenő, a családon belüli erőszak kérdését súlytalanná alacsonyító magatartásából. Megmutatjuk, hogy a nők nem tűrik, hogy a Parlamentben megalázzák az anyákat, a családosokat, az emancipált, női munkavállalókat, ezért DEMONSTRÁCIÓT tartunk. A demonstráció időpontja 2012. szeptember 16. vasárnap 15 óra Budapest, Kossuth Lajos tér.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*