Több ezer roma érkezhet Miskolcra

Az ellenzéki párt attól tart, hogy a Kanadából kivándorolt romák visszatérnek korábbi lakhelyükre, így több ezer roma érkezhet Miskolcra.A Jobbik ezért arra szólítja fel a borsodi megyeszékhely vezetését, ne biztosítson nekik se önkormányzati ingatlant, se lakcímkártyát – mondta Jakab Péter, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és miskolci szervezetének alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus szavai szerint az elmúlt években mintegy négyezer miskolci cigány vándorolt ki Kanadába, onnan azonban az ottani jogszabályváltozások miatt hamarosan visszatérnek. Vajon felkészült-e Miskolc a fogadásukra? – tette fel a kérdést Jakab Péter, aki szerint minden lehetséges eszközzel meg kell akadályozni a “visszamenekülők” újbóli letelepedését a városban.

A Jobbik azt is szorgalmazza, hogy a miskolci önkormányzat a visszatérőket zárja ki a segélyezési rendszerből. Erre lehetőséget biztosít, ha nem ad nekik lakcímkártyát. Jakab Péter emlékeztetett Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter egy korábbi nyilatkozatára, amelyben kifejtette: a kormány kész segítséget nyújtani a “magukra hagyott és becsapott kanadai romáknak”. Azt is mondta: szerinte nem a romákat csapták be, hanem ők csapták be a nemzetközi közvéleményt, amikor “fasiszta, neonáci országnak mutatták be Magyarországot, csak azért, hogy megfejhessék most épp Kanada szociális ellátórendszerét”.

Az MTI washingtoni tudósítója szeptember 2-án adott hírt arról, hogy 222 millió dollárjába (csaknem 51 milliárd forintjába) kerülhettek tavaly Kanadának a “színlelt” magyar menekültek. A legtöbb menedékkérő roma Miskolcról érkezett. A kanadai határőrizet úgy tudja, hogy ebben a városban összpontosul “az a nagy léptékű és szervezett erőfeszítés, amely Kanadába küldi az embereket, hogy menekültstátust kérjenek”.

Amerikai Hírújság/MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*