Szeptember 11-ei emlékműveket avattak Magyarországon

Kounalakis nagykövet és a nagykövetség dolgozói és azok családtagjai immár harmadik alkalommal vettek részt a Magyar Vöröskereszt által szervezett és a Starbucks által szponzorált 9/11-es véradáson.  Az eseménnyel a Magyar Vöröskereszt a véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet és véradásra bátorítja a közönséget.  További véradási lehetőségekről a Magyar Vöröskereszt honlapján talál információt.

Hatvan és Kiskunfélegyháza tűzoltóságai a World Trade Center tornyaiból származó acéldarabokat tartalmazó, a szeptember 11-i támadásokban elhunyt tűzoltók és a többi áldozat előtt tisztelgő emlékműveket avattak.  Hatvanban Kounalakis nagykövet, Szabó Zsolt hatvani polgármesterrel és Góra Zoltán dandártábornokkal Bobály Attila szobrászművész a tragédiából az új reménységbe való átmenetet jelképező alkotását leplezte le.

Beszédében Kounalakis nagykövet hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok hálás Hatvan és Magyarország polgárainak, amiért őrzik szeptember 11. emlékét, és az amerikai néppel való szolidaritásról és együttérzésről tesznek tanúbizonyságot.  Dmitri Tarakhovsky kultúrattasé Kiskunfélegyházán vett részt megemlékezésen, Karyn Posner-Mullen sajtó- és kulturális tanácsos pedig az egri tűzoltómúzeum fotókiállításának megnyitóján osztottam meg személyes emlékeit a 11 évvel ezelőtti New York-i támadásokról. Egerben 14 óra 46 perckor, a támadások kezdetének magyar idő szerinti időpontjában, egyenruhás tűzoltók álltak vigyázzba és tisztelegtek egy szirénázó tűzoltókocsi mellett.

Amerikai Hírújság/ hungarian.hungary.usembassy.gov

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*